
Крокети з бринзою та зеленню врятують ваш сніданок, коли зовсім немає ідей. Також вони чудово підійдуть, як закуска для посиденьок з друзями.
Хрумкі зовні та м'які всередині, крокети з солоною бринзою та зеленню стануть приємною несподіванкою для прихильників картопляної класики, пише shuba.
Ці кульки чудово поєднуються із соусом на основі сиру фета.
Крокети з бринзою та зеленню
Інгредієнти
Картопля - 400 г
Бринза - 100 г
Яйця курячі - 3 шт.
Часник, зубчики - 2 шт.
Зелень - 20 г
Панірувальні сухарі - 50 г
Борошно пшеничне - 50 г
Олія соняшникова - 200 мл
Як приготувати
Картоплю почистьте, помийте і зваріть до готовності. Потім зробіть пюре, залиште, щоб трохи охолонуло.
Бринзу натріть у миску на середню тертку, покладіть до неї картоплю, додайте яйце і перемішайте.
Часник очистьте, пропустіть через прес і покладіть у масу. Свіжу зелень помийте, обсушіть, дрібно наріжте і також висипте у миску.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закуска, яку "зметуть" за хвилини. Як за 20 хвилин приготувати сирні кульки
Добре вимішайте масу і зробіть з неї кульки. Два яйця збийте, у тарілочки окремо насипте борошно і панірувальні сухарі.
Кожну кульку обкачайте в борошні, потім вмочіть в збите яйце і обваляйте в сухарях.
Налийте в сотейник олію, доведіть до кипіння і обсмажуйте кульки у фритюрі з усіх боків до золотистого кольору.
Викладіть крокети з бринзою та зеленню на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Потім перекладіть на блюдо і подавайте.
Однією з найпопулярніших страв для сніданку вважають сирну запіканку.
Цю неймовірно ніжну, вершкову запіканку можна приготувати лише за 30 хвилин. Все, що потрібно — просто змішати всі інгредієнти в одній мисці.
Коментарі