середа, 23 листопада 2016 13:15

Козацький борщ готують із печеними овочами

Український борщ відомий у всьому світі. Так як його готують у нас, не готують ніде. У кожного свої поняття смачного борщу. Хтось додає сметану, сало з цибулею, хтось квасолю чи багато окропу. Щоб смак вийшов оригінальним, продукти для страви варто запекти.

"Червоний борщ я готую з печених овочів. Виходить на смак, ніби готувався в печі. Так його готували ще за козацьких часів, - каже Олександр Жовтоног, шеф-кухар столичного ресторану "Козацький стан". - Запечений червоний буряк краще тримає колір страви".

Автор: Тарас Подолян
 

Інгредієнти:

60 г свинини

2 цибулини

2 морквини

2 лаврові листки

5 горошин чорного перцю

1 ст. л. томатної пасти

2 зубчики часнику

сіль за смаком

Приготування:

Спочатку треба зварити бульйон. У холодну воду покласти цілим шматком задню частину свинини. Коли почне кипіти, зробити малий вогонь і ложкою знімати піну.

Запекти до напівготовності 1 цибулину та морквину. Далі цілими покласти їх в каструлю до м'яса.

На їх місце у духоку покласти столовий буряк. Він має пектися поки не пом'якшає. Охолодити йогоі зняти шкірку.

"З печеними овочам бульйон буде більш наваристим та ароматним", - каже кухар

Кинути лавровий лист та перець горошком. Варити бульйон, поки м'ясо не стане м'яким.

Ці овочі вийняти на тарілку. Вони вже не потрібні. Свинину порізати дрібними кубиками і покласти назад в каструлю.

Поставити на вогонь сковороду, на якій обсмажити порізану кубиками цибулю та соломкою моркву.

Перемішати і почекати 2 хвилини. Покласти томатну пасту перемішати. Через 4 хвини зняти з вогню.

Столовий буряк порізати соломкою і обсмажити 3 хвилини. Додати 50 мл бульйону, щоб він протушкувався.

Посікти тонко капусту. Картоплю порізати кубиками. Їх покласти в бульйон. Коли вони приготуються, додати смажені овочі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В молочний суп кладуть консервовану кукурудзу та горох

Перемішати, посолити та поперчити.

"Щоб борщ вийшов козацьким, в кінці ріжу в нього часник. Він в страві відчуватиметься слабо, але даватиме свій присмак", - каже шеф-кухар

Поставити борщ на малий вогонь, щоб змішалися усі смаки.

Борщ на стіл подається з пампушками та часниковим соусом.

"У нашому ресторані це найулюбленіша страва. Відвідувачі її найчастіше замовляють. Завдяки їй кожен може стати чарівником. Замовивши борщ, можна допомогти дітям із вадами серця. Частина грошей із вартості цієї страви заклад перечислює у благодійний фонд "Серце на долоні". Він купує розхідні матеріали для операції дітям в столичному Інституті серця. Перед Новим роком хочеться для когось зробити добру справу. А так виходить подвійна вигода, і відвідувачі ситі, і діти здорові", - каже пан Олександр.

Автор: Тарас Подолян
 
Зараз ви читаєте новину «Козацький борщ готують із печеними овочами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути