Варенням з фруктів нікого не здивуємо. Навіть - з кульбаби чи кабачків. А справді унікальним смаком здивує варення з картоплі.
Gazeta.ua пропонує цікавий і водночас простий рецепт варення з картоплі та ромом.
Інгредієнти:
330 г. картоплі
250 г. цукру
10 г. ванільного цукру
80 г. води
20 мл. рому
По 1 ч.л. імбиру, кориці, мускатного горіха та гвоздики.
Як приготувати
Картоплю вимийте, почистіть і відваріть до готовності. Ще гарячою потовчіть. Має вийте однорідне пюре.
Цукор розчиніть у воді. Доведіть до кипіння. Вийде сироп.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вийде смачною та ароматною: секрети приготування вареної картоплі
Картопляне пюре додайте до сиропу, що закипів. Туди ж вкиньте спеції, ванільний цукор по рецепту.
Зменшіть вогонь до мінімуму. Постійно помішуйте приблизно 15 хв.
За хвилину до кінця додайте ром і зніміть варення з вогню. Розкладіть в стерилізовані банки. Закрутіть, переверніть банки та дайте охолонути.
Варення – смачні і ароматні ласощі, які можна приготувати з різних фруктів і ягід. При цьому важливо зберегти смак продукту, його корисні якості та не зіпсувати ємність для приготування.
Найкраще використовувати посуд з товстим і рівним дном, щоб рівномірно розподіляти тепло і запобігати пригоранню. Тефлон, посуд з нержавіючої сталі, емальована каструля або мідний таз – всі вони підходять для цієї мети.
Коментарі