Картопляний гратен - класична страва французької кухні. Це висококалорійна запіканка з насиченим смаком і м'якою консистенцією. Її готують з грибами, овочами та м'ясом.
"Катропляний гратен навіює святковий настрій", - говорить Gazeta.ua 24-річна Альона Гудзенко з м. Корсунь-Шевченківський Черкаської області.

Інгредієнти:
Картопля - 5-6 шт;
Молоко - 100 мл;
Вершки - 50 мл;
Масло - 10 гр;
Сіль;
Перець;
Мускатний горіх.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запечений кістковий мозок та мариновані горіхи – як дивували гостей у "Старому Замку"
Приготування:
У глибокій мисці збийте вершки, молоко і спеції. Почистіть та поріжте картоплю на тоненькі слайси. Форму для випікання змажте маслом і викладіть порізану картоплю на дно у два шари.
Візьміть миску з молочною сумішшю і полийте всю картоплю. Повторіть попередні дії кілька разів. Закрийте фольгою і випікайте у духовці 45 хвилин при температурі 190 °C.
Для отримання скоринки залиште в духовці ще на 10 хвилин.
Креативний ресторан "Геларто" у Нью-Йорку виготовив незвичний продукт - морозиво-суші. У працівників ресторану виникла ідея по-новому показати усю неповторність японської кухні. З цією метою вони і створили новий тип морозива.
Коментарі