субота, 06 жовтня 2018 23:47

Карамельний англійський десерт готують із солоною соломкою

Баноффі - це англійська пиріг, приготований з бананів та вершків. Начинку роблять з карамелі і вареного згущеного молока. Для контрасту смаку, додають солону соломку. Основою пирога є не тісто, а подрібнене печиво з додаванням вершкового масла.

Англійський банановий пиріг баннофі . Зверху покритий легким сирним кремом, а основа з хрусткого печива та солоної карамелі.

Як правильно його приготувати розповіла Карина Мозгова з міста Коростень Житомирської області.

Автор: itamle.ru
  Пиріг без випічки: у карамельний десерт додають солону соломку
Пиріг без випічки: у карамельний десерт додають солону соломку

Інгредієнти:

120 г пісочного печива

150 г солоної соломки

100 г вершкового масла

Для карамелі

1 склянка цукру

50 мл води

80 г вершкового масла

120 мл теплих вершків

1 банан

3 ст. л. мигдалевих пелюсток

200 г м'якого сиру

100 г збитих вершків

Приготування:

Подрібнити в блендері пісочне печиво. Додати солону соломку чи кренделі.

Розтопити вершкове масло в мікрохвильовці та вилити до печива. Перемішати, щоб суміш виглядала, як мокрий пісок. Розподілити цю основу пирога на дно й бортики форми зі зйомними стінками.

Товщина основи має бути 6 міліметрів. Товстіша — буде жорсткувата. Трамбувати корж дном склянки. Ставити у холодильник.

Для основи просіяти 250 г борошна, нарізати маленькими кубиками 120 г холодного масла. Насипати 2 ст. л. цукру і збити міксером. До крихти, яка утворилася, додати 1 яйце і 1 жовток. Знову вмикати міксер. Тісто замотати в харчову плівку і покласти в холодильник на півгодини.

Помастити форму вершковим маслом. Розкачати тісто і розподіляти по формі. Накрити пергаментом і засипати квасолею чи горохом, щоб корж мав рівну поверхню.

Поставити у розігріту до 180°С духовку на 15 хв. Тоді вийняти квасолю і папір, випікати основу до золотистого кольору. Випікати і коржі з печива, й замішане власноруч тісто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За торти писали слова подяки, я читала їх і плакала" - жінка створює кулінарні шедеври

Для карамелі у сотейник із товстим дном насипати цукру, додати 50 мл води. На плиті варити до появи карамельного кольору і пухирців. Не перемішувати, щоб суміш не перетворилася на льодяник. Щоб не було гіркуватого присмаку, зняти з вогню до того, як карамель потемніє.

Додати масла і налити теплих вершків. Маса має почати пінитися. Розмішати ложкою, доки не вийде карамельний соус. Вилити його на випечений корж. Зверху викласти два-три порізані кільцями банани і посипати мигдалевих пелюсток.

Для легкого крему змішати м'який сир і збиті вершки. Помастити пиріг у формі товстим шаром крему. Поставити у холодильник на ніч.

Зараз ви читаєте новину «Карамельний англійський десерт готують із солоною соломкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути