понеділок, 10 квітня 2017 18:01

Календар кухонних приготувань до Великодня

Календар кухонних приготувань до Великодня
До Великодня готуються заздалегідь. Фото: claudia.pl

Приготувати усі страви, навести порядок на кухні та прикрасити дім до Великодня за один день не вийде. Тим паче, якщо людина має ще справи на роботі та в родині. Календар приготувань день за днем публікує claudia.pl.

4 дні до свята: Велика Середа.

День для придбання продуктів для святкових страв. Найкраще вирахувати заздалегідь, скільки потрібно продуктів, щоб нічого не зіпсувалося дарма. Також в цей день маринують та починають готувати м'ясо. Ставлять в холодильник на 3-4 дні.

На Великдень на столі є багато печених продуктів - індик, курка, гуска, телятина. Добре брати шматками по 1,5 кг. - щоб вмістилися в духовку та не пересохли під час випікання. "Печене м'ясо залишається свіжим кілька днів, якщо покладемо його в алюмінієву фольгу", - каже шеф-кухар Петро Муравський.

3 дні до свята: Великий Четвер.

Це час для встановлення декорацій в хаті та приготування святкового столу. Прасуємо скатертини, готуємо великодні прикраси. В цей день можна приготувати смачний паштет. Він має бути м'який та добре маститися.

"До вашого улюбленого м'яса для паштету варто додати шматок тертого свинячого ошийка. Не забудьте пересипати паштет мускатним горіхом", - каже кухар.

2 дні до свята: Велика П'ятниця.

Найкращий час для великодньої випічки. Також в цей день слід приготувати великоднього кошика та все, що до нього складете. Також можна натерти свіжий хрін. До хрону додають сік буряка, яблука, сметани чи журавлини. Щоб хрін не темнів, до нього слід додати трохи оцту або лимонного соку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зайці та портрети: що малюють на писанках до Великодня-2017

1 день до свята: Велика Субота.

Фарбуємо яйця - великодній символ.

"Щоб не лопнули, можна тонкою голкою зробити в них прокол в широкому місці - там є повітряна подушка. Також можна додати трохи солі до води, в якій будуть варитися - щоб краще чистилися", - радить кухар Муравський.

Салати на великодній сніданок та інші страви - приготування цього дня. Але важливо не мастити салати з вечора - щоб були свіжими наступного дня.

Святкувати Великдень 16 квітня слід зі свіжими овочами, зеленню та святковою випічкою. У затишку.

Зараз ви читаєте новину «Календар кухонних приготувань до Великодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути