Піца не в кожній країні готується за однаковим рецептом. Американська має товстіше тісто, а італійська завжди тонко розкочується, але не качалкою, а руками. Борошно беруть тільки твердих сортів, щоб не повніти. Американці ж піцу готують пишну і чого тільки в неї не додають.
В італійський рецепт піци йде не більше трьох-чотирьох інгредієнтів. Можна класти сир, часник, помідори, оливки, гострі ковбаски, гриби, анчоуси, солодкий і гострий перець. Присмачують орегано й базиліком. Італійці не беруть заморожених продуктів, тільки свіжі.
Італійська піца
Інгредієнти:
150 мл теплої води
4 ч. л. сухих дріжджів
150 г борошна
4 ст. л. оливкової олії
1/4 ч. л. солі
150 мл води
450 г борошна
200 г стиглих помідорів
3 ст. л. оливкової олії
10 листків свіжого базиліку
3 зубчики часнику
10 маслин тонкими кружками
30 г твердого сиру
Приготування:
Налити теплу воду і покласти сухі дріжджів. Насипати 156 грам борошна, замісити тісто і поставити в тепле місце.
Тоді додати оливкову олію, сіль, 150 мл води та 450 г борошна. Замісити тісто і поставити на 2 год. у темне місце, періодично підмішуючи. Потім розтягнути тісто руками, щоб вийшов корж 35–40 см в діаметрі. Покласти на деко.
Для начинки залити окропом стиглих помідорів і знімає шкірку. Потім розрізати їх навпіл і видалити насіння. М'якоть порізати на шматочки, додати 3 ст. л. оливкової олії, дрібку цукру та свіжий базилік.
Почистити часник і порізати тонкими пластинками, а маслини — тонкими кружками.Натерти на дрібній тертці твердий сир.
Викласти все на тісто і поставити на 10 хв. у духовку при 200°С.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 найсмачніші крем-супи для зігріву взимку
Американська піца
Приготування:
У теплій води розвести цукор, дріжджі і дрібку солі. Додати склянку борошна і замісити тісто. Накрити його рушником і на годину залишити в теплому місці.
Для начинки натерти половину сиру, а решту порізати брусками.
Цибулину порізати тонкими півкільцями і підсмажити на малому вогні. Порізати кільцями копчену ковбасу, тонкими смужками — болгарський перець і крупний маринований огірок. Можна класти бекон, курку, капусту, різні копченості, ковбаси, ананаси й гірчицю.
Тісто розкачати не тонше 7 мм і по краю викласти шматки сиру. Загортати їх у тісто. Для соусу збити до однорідності яйце, кетчуп і орегано. Помастити цим тісто і посипати половину тертого сиру. Викласти ковбасу, цибулю, перець, огірок, посипати рештою сиру.
Поставити у духовку при 230–250° на 8–10 хв.
Коментарі