
У холодні місяці оселедець смакує найбільше. Це корисна і водночас бюджетна риба. Її можна засолити самостійно.
Але дуже важливо при виборі риби звертати увагу на її розмір, а також ніс, спину та черевце, очі, особливо, якщо хочете вибрати продукт з ікрою, пише food.oboz.
Є кілька моментів, як швидко визначити "на око", в якому оселедці є корисна ікра.
На що звернути увагу при виборі риби
Розмір
Існує думка, що найкращий оселедець – той, що довжиною до 17 см. Він начебто має оптимальну кількість м'яса, а велика риба накопичує велику кількість шкідливих речовин.
Ніс
Самці оселедця мають вузький та витягнутий ніс. У самок він кругліший і помітно коротший. Самці мають масивну, злегка округлену спину і пряме черевце. Якщо є така можливість – доторкніться до черевця, воно повинно бути м'яким. У самок рівна і тонка спина, а черевце щільне і об'ємніший живіт – саме там знаходиться ікра.
Шкіра
Якщо при виборі риби ви помітили, що шкіра відійшла від філе, це може означати, що риба жирна.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати оселедець, щоб не отруїтись. Чотири ознаки
Поганий і зіпсований оселедець матиме специфічний запах і колір, а також каламутні очі.
Якщо боїтеся купити пересолену рибу – вибирайте більші за розміром риби. Їх практично неможливо пересолити.
Оселедець можна їсти по-різному – у чистому вигляді з цибулею та олією, зробити з нього окремі закуски, або ж приготувати з нього "шубу" чи неймовірний форшмак.
Однак часом доводиться витратити чимало часу та сил, щоб забрати всі кістки перед готуванням. Досвідчені господині знають, що обробити рибу можна за лічені хвилини, якщо використати один хитрий трюк. Всі кістки відійдуть разом із хребтом, і залишиться лише філе оселедця.
Коментарі