Страви з оселедця подобаються багатьом, і не дивно, адже смак у цієї риби чудовий.
Оселедець можна їсти по-різному - у чистому вигляді з цибулею та олією, зробити з нього окремі закуски, або ж приготувати з нього "шубу" чи неймовірний форшмак. Однак часом доводиться витратити чимало часу та сил, щоб забрати всі кістки перед готуванням.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому не слід їсти багато шашлику і як він може зашкодити: поради дієтологів
Досвідчені господині знають, що обробити рибу можна за лічені хвилини, якщо використати один хитрий трюк. Всі кістки відійдуть разом із хребтом, і залишиться лише філе оселедця. Gazeta.ua розповість, як це провернути.
Як швидко прибрати кістки з оселедця
Спершу видаляємо голову гострим ножем, потім розрізаємо рибу вздовж черевця. Акуратно прибираємо нутрощі і чорну плівку, а потім ще раз промиваємо оселедець водою.
Далі потрібно очистити рибу від шкірки. Для цього робимо глибокий надріз уздовж хребта від голови до хвоста, видаляємо спинний плавник, а потім видаляємо шкіру.
Наступний крок - відокремлення філе від хребта. Беремо хвіст і тягнемо в різні боки, то м'ясо швидко відійде від кісток і жодна з них не залишиться в рибі.
Залишиться лише видалити кінчики хвоста та нарізати філе оселедця на шматочки.
Українці використовують варену картоплю у багатьох повсякденних рецептах - для салату чи гарніру.
Щоб цей овоч не був м'яким і перевареним після приготування, важливо дотримуватися декількох правил, про які розповість Gazeta.ua.
Коментарі