
Насичений, ароматний і густий бульйон без особливих зусиль можна приготувати у духовці.
Щоб вам не довелось стояти на кухні годинами та стежити за процесом, спробуйте цей спосіб.
Потрібно покласти овочі та м'ясо до каструлі, поставити її до духовки, зачекати 15 год., дістати і просто зібрати все те, що зібралося згори. Бульйон готовий.
Класичний варіант приготування такого бульйону:
4 л холодної води;
1 курка;
шматок качки;
шматок яловичини;
кілька курячих лапок;
овочі (морква, петрушка, селера, цибуля);
3 лаврові листи;
8 зерен запашного перцю;
15 зерен чорного перцю;
2 ст. л. солі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хитрість кулінарів, яка допоможе зварити смачний та поживний курячий бульйон
Всі інгредієнти кладуть до каструлі, заливають холодною водою, ставлять до холодної духовки, встановлюють температуру 110-115 градусів і залишають так на 15 год.
А можете створити свій власний рецепт за смаком. Якщо все робити правильно, результат вас приємно здивує.
Курячі бульйони вважаються одними з основних перших страв. Дехто вважає, що вони допомагають вилікувати симптоми застуди. Наприклад, у Великій Британії вважають їх справжніми ліками від грипу. А в США курячий суп почав використовуватися для лікування симптомів застуди ще в XII столітті.
Такий суп живильний, тонізуючий, легко засвоюється, має приємну для організму консистенцію, яка не перевантажує його. Тому пити бульйони та супи як при застуді, так і після різних операцій потрібно.
Коментарі