вівторок, 05 січня 2021 14:06

Як приготувати традиційну кутю на Святвечір

Кутя – головна страва різдвяного столу. Традиційно готується із пшеничної каші, меду, маку та горіхів. Попри це страва має безліч варіацій, адже в кожному регіоні готується по своєму.

Автор: Depositphotos
  Кутю також готують із рису, гречки та інших круп.
Кутю також готують із рису, гречки та інших круп.

Інгредієнти:

пшениця - 1 ст.

сухофрукти (яблука, абрикоси, груші, сливи) - 150 г

родзинки - 100 г

мак - 100 г

горіхи волоські - 100 г

мед - 3 ст. л.

цукор - 2 ст. л.

Приготування:

Перебрати пшеницю, промити та замочити на ніч. Злити воду. Приготувати узвар та настояти протягом кількох годин. Промити мак і залити його окропом та залишити на півгодини. Злити воду і перетерти в ступці разом із цукром. Родзинки промити й залити на 10-15 хвилин окропом. Горіхи висушити в духовці або на сухій сковороді, потім очистити від лушпиння і подрібнити. Готову пшеницю викласти у миску, додати до неї мак, узвар, родзинки, горіхи та мед. Поєднати всі інгредієнти та подати до столу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кутю замішують із мороженими ягодами

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати традиційну кутю на Святвечір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути