Кутя – головна страва різдвяного столу. Традиційно готується із пшеничної каші, меду, маку та горіхів. Попри це страва має безліч варіацій, адже в кожному регіоні готується по своєму.
Інгредієнти:
пшениця - 1 ст.
сухофрукти (яблука, абрикоси, груші, сливи) - 150 г
родзинки - 100 г
мак - 100 г
горіхи волоські - 100 г
мед - 3 ст. л.
цукор - 2 ст. л.
Приготування:
Перебрати пшеницю, промити та замочити на ніч. Злити воду. Приготувати узвар та настояти протягом кількох годин. Промити мак і залити його окропом та залишити на півгодини. Злити воду і перетерти в ступці разом із цукром. Родзинки промити й залити на 10-15 хвилин окропом. Горіхи висушити в духовці або на сухій сковороді, потім очистити від лушпиння і подрібнити. Готову пшеницю викласти у миску, додати до неї мак, узвар, родзинки, горіхи та мед. Поєднати всі інгредієнти та подати до столу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кутю замішують із мороженими ягодами
Під час зимових свят хочеться побалувати себе та близьких чимось смачненьким. Апельсинове печиво - ідеальний варіант. Випічка виходить ніжна та соковита.
Коментарі