Данський бутерброд, або смореброд є справжньою гастрономічною перлиною скандинавської кухні. Ця закуска завоювала серця гурманів у всьому світі.
Її головна особливість - доречне поєднання простих, але свіжих інгредієнтів, які викладаються на шматочок хрусткого житнього хліба. Смореброди можуть бути як солодкими, так і солоними, а їхнє оформлення - справжнє мистецтво.
Це ідеальний варіант для поживного сніданку, адже готуються вони швидко і мають апетитний вигляд.
Назва smørrebrød перекладається як "здобний хліб", що вказує на типову основу бутерброда - маленький шматочок данського житнього хліба, намазаний вершковим маслом.
Інгредiєнти:
Куряча грудка - 250 г
Масло вершкове 82% - ½ ст. л.
Апельсиновий сік - 1 стакан
Вода - ½ стакани
Майонез 50% - 1 стакан
Апельсин, цедра за смаком
Сіль за смаком
Хліб житній - 2 скибочки
Чорний перець за смаком
Масло вершкове 82% - 2 ст. л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хрусткий тост на сніданок для усієї сім'ї: додайте цей рецепт у скарбничку корисних страв
Як приготувати
Обсушити куряче м'ясо кухонним папером і підрум'янити філе на сковороді у вершковому маслі по 2 хв. з кожного боку. Додати апельсиновий сік і воду та тушкувати куряче філе в бульйоні по 5-7 хв. з кожного боку, поки м'ясо не буде готове.
Дати м'ясу стекти і охолодитися в апельсиновому бульйоні на сковороді. Розібрати куряче м'ясо пальцями на невеликі смужки і перемішати з майонезом. Натерти цедру апельсина. Приправити курячий салат тертою апельсиновою цедрою, подрібненим чебрецем, сіллю і перцем (трохи залишити для прикраси).
Намазати хліб вершковим маслом і викласти на нього курячий салат. Прикрасити тертою апельсиновою цедрою, перцем і свіжим чебрецем.
Коли зранку думаєш, що б приготувати на сніданок, перше, що спадає на думку, це страви з яєць. Варіантів чимало: скрамбл, класична яєшня, французький омлет чи яйця пашот.
Але справжній Оскар у світі рецептів ми б віддали яйцям Бенедикт. Цей сніданок створений для ідеального ранку, бо в ньому безмежна кількість смакових відтінків.
Коментарі