За класичним рецептом французи готують рататуй із баклажанів, цукіні, кабачків, помідорів і перцю. Однак деякі господині в Іспанії додають до нього шматочки м'яса або сала. Страва чудово поєднується з рибою.
Інгредієнти:
кабачок - 1 шт.
баклажан - 1 шт.
помідор - 3 шт.
перець болгарський - 1 шт.
сир сулугуні - 100-150 г
олія - за смаком
часник - 1 зубчик
спеції - за смаком
Приготування:
Подрібнити часник, додати олію. Овочі нарізати кружечками та укласти в форму для запікання. Додати чебрець та поляти олією. Поставити в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин. Натерти сир і посипати ним овочі. Запікати ще 10 хвилин. Страву подавати гарячою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 нові літні страви з баклажанів
Баклажан - універсальний овоч. Його можна маринувати, солити, смажити або запікати. У сезон дозрівання обов'язково варто спробувати хоча б кілька страв, наприклад, баклажани з сиром по-італійськи, або запечені із часником.
Коментарі