Складно уявити сніданок без сирників.
Коли є можливість їх приготувати, спробуйте рецепт, який не підведе і сирники здивують не лише вдалою формою, а й смаком. головне, дотримуйтесь правильних пропорцій. У приготуванні сирників правило "на око" не завжди спрацьовує.
Рецептом пишних сирників поділився шеф-кухар Владислав Фінкевич.
Сирники
Інгредієнти:
кисломолочний сир 5% або 9% - 400 г
борошно - 50 г (+ 50 г для розкатки)
яйця - 1 шт
цукор - 50 г
ванільний цукор - 1 пачка
Технологія приготування
Розминаємо руками сир до менших крупинок.
Кладемо всі наші інгредієнти в миску та замішуємо до вʼязкої консистенції.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати сирники по-італійськи
Далі формуємо кульки по 50-70 гр. Та надаємо пласкої форми за допомогою ножа або чашки, як кому зручно.
Смажимо на середньому вогні по 2 хв з кожної сторони.
Зверху поливаємо густим йогуртом та прикрашаємо ягодами.
Переглянути цей допис в Instagram
Сирники по праву можна вважати українським сніданком. Їх залюбки їдять не тільки дорослі, а й діти. Приготувати ідеальні сирники, які подають у ресторані, можна приготувати у себе вдома. Такі, щоб не розтікались по сковорідці і мали чудову форму та смак, розповів кулінар Євген Клопотенко.
Для приготування сирників потрібен жирний кисломолочний сир – від 9%. Щоб сирники мали гарну структуру і вийшли смачними, необхідно ретельно перемішати сирну масу, щоб вона була більш-менш однорідною. Це можна робити виделкою, а ще краще за допомогою товкачки.
Коментарі