Овочеву галету дуже легко готувати. Це тонкий французький пирігякий дозволяє експериментувати з різними поєднаннями начинками.
Розсипчасте тіста не відриває уваги від ароматної рікоти з травами та кукурудзи з карамелізованою цибулею. Інгредієнти можна замінювати на власний смак: наприклад, рікоту – на твердий сир.
Інгредієнти:
240 г борошна
1/2 ч. л. солі
1 ч. л. меленого чорного перцю
140 г вершкового масла
1 яєчний жовток
3 ст. л. крижаної води
Начинка:
1 ч. л. оливкової олії
1 головка часнику
180 г рікоти
жменя пряних трав (суміш базиліка і кропу)
1 цибулина
1 качан кукурудзи
1/2 ч. л. солі
1/2 ч. л. меленого чорного перцю
2 помідора
3 гілки чебрецю
сіль, перець за смаком
1 яйце
2 ч. л. молока
Приготування:
Змішати борошно, сіль і перець. Додати вершкове масло і подрібнити у крихту. Додати жовток і воду і сформувати кулю. З неї зліпити диск, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник.
Підсмажити часник до золотистого кольору і додати до розім'ятої рікоти та трав.
Обсмажити нарізану кільцями цибулю 4 хв. Додати коричневий цукор, зменшити вогонь до мінімуму, готувати цибулю ще 7 хв. Всипати кукурудзу, сіль і перець, готувати ще 5 хв. Зняти з вогню.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цибулевий пиріг прикрашають кунжутом
Розігріти духову шафу до 180°С.
Охолоджене тісто розкачати в пласт товщиною 3-4 мм. Викласти рівномірним шаром рікоту, залишаючи чистим бортик на 3-5 см. Зверху викласти 3/4 суміші кукурудзи з цибулею. Розкласти кружальця помідорів, посолити і поперчити. Викласти решту кукурудзи і посипати листочками чебрецю.
Вільні краї тіста зібрати до центру, змастити їх яєчно-молочною сумішшю.
Випікати в розігрітій духовці 40 хвилин до зарум'янювання бортів. Подавати галету теплою чи холодною.
Тако - популярна страва мексиканської кухні. Готується із різноманітним наповненням: фаршем, морепродуктами, ковбасками, овочами чи грибами. Начинку загортають у тортилью. Такий корж із кукурудзяної муки можна придбати у супермаркеті, або ж приготувати власноруч.
Коментарі