Замороження ягід та фруктів на зиму допомагає зберегти вітаміни до зими. Щоб вони тоді мали вигляд як свіжі, потрібно дотримувати певних правил.
Правильне охолодження
Щоб максимально зберегти поживні властивості фруктів, перед заморожуванням, потрібно охолодити їх в холодильнику протягом 2-3 годин.
Попередня заморозка
Соковиті ягоди типу малини потрібно обмити і підсушити, після чого на 3-4 години відправити в морозильник. Так вони добре проморозяться і їх можна буде без побоювання пересипати в контейнери. А ось такі ягоди, як вишня, смородина і агрус можна наповнювати в контейнери відразу ж після охолодження.
Правильна тара
Поліетиленові пакети та пластиковий посуд ідеальна тара для заморожування. Чого не скажеш із металевим посудом та фольгою.
Правильне розморожування
Щоб ягоди або овочі не потекли після заморозки, варто помістити їх на годину або дві в холодильник. Тоді можна виставити їх в приміщення з кімнатною температурою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальне морозиво: блогер розкрила рецепт, який не шкодить фігурі
Їх морозити не можна
Не можна заморожувати ті фрукти і овочі, які багаті водою, наприклад виноград, помідори, абрикоси або сливи. При заморожуванні кристали льоду руйнують структуру і шкірку цих продуктів. Після розморожування з них виходить в'язка каша без смаку.
Коментарі