Запорука смачного, соковитого та ароматного шашлику - маринад. Його рецептів безліч. Чого тільки не додають, аби урізноманітнити та вдосконалити смак. Водночас професійні кухарі стверджують, солі та перцю буде достатньо, аби м'ясо вийшло бездоганним.
Про це Gazeta.ua розповів Сергій Пожар, кулінар.
"З маринадами експериментують часто. Додають вино, сметану, майонез, але цим лиш псують м'ясо ще до його обсмаження. Його потрібно всього лиш посолити та поперчити. Бо спеції, додані до м'яса під час маринування, псують його. Потім горітимуть на вогні й віддаватимуть гірчинкою", - сказав Пожар.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати м'ясо для шашлику
Піде на користь смаку лиш сік цибулі. Її бажано нарізати кільцями, пом'яти й додати до м'яса. На кілограм слід використати кілька штук. Перед обсмаженням вилучити, щоб не згоріла. Якщо вже вирішили додавати якісь спеції, радить робити це в кінці, за кілька хвилин до готовності.
"Загалом в кожного українця свої смаки й розділити смакові вподобання по регіонах важко, але в цілому помітив, що на Закарпатті часто використовують паприку, на Львівщині сіль, перець. Десь готовий шашлик посипають кінзою та цибулькою. Все залежить від колориту", - додав кулінар.
На травневі свята обмежуються не лише м'ясним шашликом. На багатті підсмажуть й рибу, овочі та гриби. Найпопулярніші - шампіньйони. Вони не лише смачні, але й мають низьку вартість, тому по кишені майже кожному.
Коментарі