Більшість зелені можна зберігати й при кімнатній температурі, але за таких умов термін придатності становитиме не більше 3-4 днів.
Якщо потрібно зберегти зелень довше, краще скористатися холодильником чи морозильною камерою, пише ТСН.
Перед тим, як покласти зелень в холодильник, її потрібно почистити, перебрати, відібрати пожовкле листя, посортувати та акуратно скласти
Як зберегти зелень у холодильнику
Можна зберігати трави на нижній полиці холодильнику. Трави з ніжною структурою рекомендується додатково загорнути у вологу серветку. Для зберігання зелені важливо підібрати правильну температуру. Оптимальний показник для будь-якої зелені – 0 ℃. При такій температурі вона може лежати в холодильнику 2 тижні. Довше – не рекомендується, бо вона втрачатиме корисні властивості.
Можна зберігати зелень в холодильнику у вакуумному контейнері із якісного пластику. Перед тим, як закласти туди зелень, контейнер обов'язково треба вимити та висушити.
Добре зберігається зелень в холодильнику, якщо помістити її у звичайній скляній банці з герметично закритою кришкою. Важливо перед цим уважно переглянути всі трави, щоб в банку не потрапило пошкоджене листя і коріння, через що вони можуть загнивати.
Можна загорнути зелень перед тим, як класти у холодильник, у паперові рушники.
Зберігаючи зелень в поліетиленовому пакеті в холодильнику треба прослідкувати, щоб пакет був щільно зав'язаний і всередину не потрапляв кисень.
Як зберігати зелень в морозильній камері
В морозильну камеру зелень кладуть, коли хочуть зберегти її на довший час, найчастіше - на зиму. Таким чином можна зберігати кінзу, петрушку, кріп, естрагон, селеру, зелену цибулю, шпинат, щавель. Перед тим як покласти в камеру зелень, її потрібно добре промити під проточною водою, а потім висушити, промокнувши паперовим рушником. Кожний вид зелені загорнути окремо в поліетиленовий пакет або плівку, попередньо випустивши зайве повітря та покласти на полицю в камеру.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко позбутися пилу на кімнатних рослинах: корисні поради
Якщо планується використовувати зелень у супах, салатах, перед заморожуванням її можна подрібнити. Після сортування, ретельного очищення, миття, просушування поріжте чи порубайте зелень ножем або спеціальними ножицями. Розфасуйте зелень в невеликі харчові контейнери чи пакети. Зелень, призначену для супів, можна заморозити у формах для льоду. Заповніть кожен відсік форми на 2/3 зеленню, потім залийте вміст водою і відправте на заморожування.
Зберігати часник в міських умовах досить проблематично. Він швидко псується та висихає.
Водночас існує хитрість, яка подовжить цій спеції "життя". Для початку, припиніть зберігати часник в холодильнику.
Коментарі