Волоські горіхи – продукт не лише поживний, а й корисний. Його додають у салати та випічку, їдять як окрему страву, використовують у народній медицині.
Але міцну шкаралупу не так легко відкрити, і яких тільки способів не вигадують люди, щоб дістатися смачного ядерця.
Багато хто намагається розколоти шкаралупу руками, тримаючи горіх між долонями. Деякі люди намагаються розбити горіх молотком. І дійсно, це доволі легкий спосіб, головне сильніше вдарити. Однак у такому випадку горіх може відлетіти в сторону, а якщо є розіб'єте, то шкарлупа розлетиться по всій кімнаті.
Тож Gazeta.ua вирішила розповісти про лайфхак, завдяки якому ви зможете очистити відразу багато волоських горіхів менше, ніж за хвилину.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно зберігати яйця в домашніх умовах: поради та лайфхаки
Отже, щоб швидко і без проблем очистити горіхи від шкаралупи, вам знадобитися лише молоток і паперовий контейнер для зберігання яєць. Потрібен саме паперовий, бо він буде пом'якшувати удари і точно не зламається, як пластиковий.
У кожне відділення потрібно покласти один горіх, кількість залежить від кількості відділень у лотку. У середньому лоток яєць вмістить 10 горіхів. Після цього можна починати бити по ньому молотком.
Навіть після одного удару горіх розіб'ється, якщо цілитися саме в місце з'єднання двох частин шкаралупи. Тому, щоб розбити 10 горіхів вам знадобитися менше хвилини.
При цьому у вас не будуть боліти руки, а горіхи чи шкарлупа точно нікуди не будуть відскакувати.
Водночас запам'ятайте, перед там як розбивати горіхову шкаралупу, її потрібно гарненько вимити, щоб бактерії не потрапили на їстівну частину.
Кокос ‒ смачний і корисний горіх. Придбати його можна в будь-якому супермаркеті.
Але потрібно вміти вибрати стиглий плід. Кілька порад для цього зібрала Gazeta.ua.
Коментарі