Багет чудово підходить для приготування закусок.
Домашній м'який всередині та хрусткий ззовні багет – справжня знахідка для господинь. Для приготування такої випічки потрібно не так багато часу та ресурсів. Достатньо просто знати правильний рецепт, пише odnaminyta.
Інгредієнти:
Молоко – 150 мл;
Вода – 150 мл;
Яйце куряче – 1 шт;
Сіль – 8 гр;
Борошно – 450 гр;
Дріжджі – 5 гр;
Картопля – 500 гр;
Сіль – 1 ч л;
Масло вершкове – 10 гр;
Жовток – 1 шт;
Кунжут – 10 гр.
Спосіб приготування:
Для початку потрібно вилити в миску молоко та воду. Використовуйте холодну рідину, тісто вийде пухким і смачним. До суміші додайте білок з одного курячого яйця. Жовток потрібно буде використати для змащування багета перед випіканням. Відкладіть його на деякий час у сторону.
Додайте одну чайну ложку солі та добре перемішайте суміш, що вийшла. Потім почніть поступово додавати в тісто борошно. Можете висипати одразу всю необхідну кількість і замішувати тісто для хліба. Не забудьте додати до суміші дріжджі.
Замішувати тісто руками необов'язково – достатньо перемішати все ложкою до однорідності допоки борошно не перемішається з рештою інгредієнтів. Накрийте готове тісто плівкою та залиште на 30-40 хвилин.
Поки тісто настоюється, потрібно приготувати картопляне пюре. Посоліть його за смаком.
Поки вариться картопля, зробіть першу витяжку тіста, змастивши руки водою. Коли готова картопля буде охолоджуватись, зробіть другу витяжку. Робити їх потрібно всього дві – кожні 20 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піца за 15 хвилин підкорила мережу: як приготувати ідеальну закуску
Посипте борошно на робочу поверхню та викладіть на неї тісто. Обімніть тісто та розділіть його на шість рівних частин. З кожної частини тіста сформуйте багет.
Сформуйте з тіста батони.
Дайте тісту у формі батона полежати близько 5 хвилин. Далі примніть батон і викладіть зверху на нього картоплю. Защепніть тісто.
Застеліть деко або іншу форму для випікання пергаментом і викладіть на нього багети швом донизу.
Випікайте всі багети у режимі конвекції.
Перед випіканням до жовтка додайте трішки води, перемішайте та змастіть багети. Зверху посипте кунжутом.
Випікайте хліб 25 хвилин за температури 180 градусів.
Французький багет із печінковим паштетом страва, яка має бути в домі кожної господині. Адже, це швидкий та смачний перекус, який майже не набридає. До того ж паштет можна додавати у млинці до картоплі, або робити макарони по-флотськи.
Коментарі
1