Швидко приготувати мариновану капусту зовсім не складно, щоб одразу насолоджуватися її смаком.
Такий рецепт ідеально підійде для тих, хто не хоче чекати кілька днів, але прагне додати до свого меню смачну й корисну страву. Хрустка та ароматна маринована капуста буде готова до вживання вже за 40 хвилин.
Маринована капуста за 40 хвилин: рецепт
Інгредієнти
1 невеликий качан білокачанної капусти
1 морква
3 зубчики часнику
100 мл оцту (6%)
200 мл води
2 столові ложки цукру
1 столова ложка солі
2 лаврові листи
1 чайна ложка чорного перцю горошком
Як приготувати
Наріжте капусту великими шматками або смужками, моркву натріть на тертці, а часник подрібніть. Все це змішайте в глибокій мисці.
Для маринаду доведіть до кипіння воду з оцтом, сіллю, цукром, лавровим листом і перцем. Як тільки маринад закипить, зніміть його з вогню і дайте трохи охолонути, щоб він не був надто гарячим.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маринована капуста по-корейськи розлетиться за хвилини: зберігайте рецепт
Залийте теплим маринадом капусту з овочами і перемішайте. Накрийте миску кришкою або тарілкою і залиште при кімнатній температурі на 30-40 хвилин. За цей час капуста вбере маринад і стане хрусткою та ароматною.
Рожеві пелюстки капусти, які користуються популярністю серед покупців на ринку, можна приготувати вдома.
Неймовірно смачний рецепт, за яким готують грузини, сподобається одразу. Грузини квасять капусту зі свіжою петрушкою, селерою з додаванням великої кількості часнику.
Коментарі