середа, 22 вересня 2021 08:24

З чого складається якісний білий шоколад

З чого складається якісний білий шоколад
В склад справжньої плитки білого шоколаду має входити не менше 14% сухого молока, 20% олії какао і 3,5% молочного жиру. Фото: Elli: Pexels

22 вересня - день білого шоколаду. Вперше його випустив швейцарський концерн Nestle у 1930 році. Таким чином підприємство намагалось утилізувати надлишки какао-олії. Через 50 років продукт набув шаленої популярності серед ласунів з усього світу й став на ряду із чорним та молочним.

Білий шоколад виготовляють без додавання какао-бобів, на відміну від чорного, тому й має молочний колір. Не має містити гідрогенізовані жири, пальмову олію і кондитерський жир. В складі справжньої плитки білого шоколаду має бути не менше 14% сухого молока, 20% масла какао і 3,5% молочного жиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли їсти білий шоколад, щоб схуднути

Попри те, що білий шоколад вважають шкідливим та висококалорійним - в 100 г міститься близько 550 ккал, має й корисні властивості. Все завдяки маслі какао. У ньому міститься олеїнова, ліноленова і стеаринова кислота. Крім того, вітамін Е. Ці речовини позитивно впливають на шкіру, живлять її.

Цікаві факти про шоколад

- Найбільша плитка шоколаду важила більш як 4 т. В довжину сягала понад 5 м, завширшки – близько 3 м, а товщина становила 25 см.

- Дерева какао можуть жити до 200 років.

- Один шматочок шоколаду, дає достатньо енергії, аби пройти 45 метрів.

- До XIX ст. шоколад був лише в рідкій формі.

- Кожен рік люди витрачають на шоколад близько 7 млрд доларів.

Норма темного шоколаду в день складає 30-50 грамів на день, стверджують дієтологи. А ось білий і молочний шоколад без шкоди для здоров'я можна їсти в кількості не більше 20 грамів на день. Якщо ж ви маєте активно займаєтесь спортом, то норму можна збільшити в півтора рази.

Зараз ви читаєте новину «З чого складається якісний білий шоколад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути