




Спагеті Карбонара - традиційна римська паста, яка готується зі смаженим беконом, яйцями та сиром. Ця страва виходить ситною, з яскравим запахом та пікантним смаком. Кухарі-професіонали адаптували рецепт так, щоб кожна жінка могла приготувати цей італійський десерт на своїй кухні.
Інгредієнти:
Спагеті - 200 г
Оливкова олія - 30 мл
Цибуля - 1 шт.
Бекон - 200 г
Вершки 22% - 100 мл
Прованські трави - 5 г
Жовток - 1 шт.
Пармезан - 30 г
Помідор черрі - 5-6 шт.
Базилік зелений - 1 гілочка
Сіль - 20 г
Перець - за смаком
Приготування:
Цибулю нарізати соломкою, а бекон дрібними кубиками.
Відокремити жовток від білка в окрему миску та порізати помідори черрі навпіл.
Варити спагетті в 2 літрах солоної води 11 хвилин до стану "аль денте", щоб вони були злегка тверді всередині.
Потім скинути в друшляк і злегка заправити оливковою олією.
Додати в сковороду оливкову олію і на середньому вогні обсмажити нарізані бекон і цибулю 2 хвилини.
У сковороду налити вершки і перемішувати протягом хвилини.
Додати спагетті в соус і прогріти, помішуючи, на невеликому вогні 30 секунд.
Додати пасту з прованських трав і перемішати.
Зняти з вогню і ввести жовток. Перемішати.
Подавати з тертим сиром, помідорами чері і зеленим базиліком.
Коментарі