Навесні особливою популярністю користується зелений борщ. Хтось з українців звик готувати його з щавлем, а хтось обожнює варити з молодою кропивою і її появи чекає увесь рік.
Gazeta.ua ділиться подільським рецептом зеленого борщу з кропиви, неймовірний смак якого назавжди залишиться у вашій пам'яті.
Обов'язковою фішкою страви є додавання сметани. Вона підсилить смак борщу. Він тоді має виразний і водночас ніжний смак і це додає страві особливої свіжості та весняного аромату.
Інгредієнти
3 л води
300 г свинячої вирізки або ребер
червоний невеликий буряк - 1 шт.
4-5 середні картоплини
200 г кропиви
50 г зеленої цибулі
50 г зелені кропу та петрушки
1 лавровий лист
3 горошини чорного перцю
4-5 яєць.
Сметана для подачі
Як приготувати
Налийте в каструлю води. Коли закипить, вкиньте м'ясо та натертий на тертці буряк. За 20 хвилин кидайте нарізану кубиками картоплю і варіть усе ще 40 хв.
Тим часом зваріть яйця. Коли охолонуть - наріжте кубиками.
Приготуйте засмажку: влийте в сковороду 3 ст.л. олії. На ній посмажте нарізану кубиками цибулю та потерту на тертці моркву.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хитрість кулінарів, яка допоможе зварити смачний та поживний курячий бульйон
Одягніть рукавички, щоб кропива не жалила руки. З гілочок обірвіть всі листочки кропиви. Облийте їх окропом. Промийте холодною водою. Поріжте їх дрібно. Потім помийте зелену цибулю та кріп з петрушкою.
За 10 хвилин до кінця приготування у каструлю всипте яйця, кропиву, лавровий лист, перець, засмажку. За 5 хв до завершення - зелень. Готовий борщ зніміть з плити. Хай постоїть чверть години і можна наливати у тарілки.
Подавайте зелений борщ гарячим. Зверху кладіть ложку густої сметани.
Борщ - це традиційна українська страва, яку кожна господиня готує по-різному. Він може бути м'ясним або вегетаріанським, в залежності від рецепту.
Gazeta.ua пропонує переглянути, які продукти додати до борщу, щоб зберегти насичений червоний колір.
Коментарі