




Все більш популярним в Україні стає кавовий напій flat white. Його придумали в Новій Зеландії в 1970-х роках як альтернативу капучіно з густою піною.
Основна відмінність його від капучіно в тому, что у флет уайт — менше пінки. Готується напій шляхом додавання молока з мінімальною кількістю піни (0,5см) в подвійну порцію еспресо.
"Поява напою flat white - це той самий випадок, коли у світову кавову культуру був внесений відчутний і реальний внесок. Flat white - напій, в основі якого не просто еспресо, а подвійний еспресо. За рахунок цього смак і аромат кави більш чітко проступає у всьому напої", - пише у своєму блозі кавовий експерт Сергій Ремінний.
Прекрасна ідея - розпочати ранок з приготування такого напою. Подвійна порція еспресо допоможе прокинутися, а молоко пом'якшить смак кави.
Універсальний рецепт приготування напою навряд чи існує, кажуть експерти. Але у столичній кав'ярні "Миндаль Coffee Room" для Gazeta.ua охоче показують, як готувати флет уайт.
"В основі - подвійна порція еспрессо. Це дає можливість смаку кави виступати на тлі молока, - говорить бариста Віталій Чечкін, - В "Миндаль Coffee Room" напій готують на безлактозному молоці.
Flat white
Інгредієнти:
Допіо (подвійний еспресо)
Молоко - 160 грамів
Приготування:
Приготувати еспрессо в скляному стакані. Вмішати в нього молоко частинами.
Спінити частину молока, яке має бути температури 60-65 градусів і повільно влити його в склянку.
Поверхня піни повинна виглядати не збитою, а пласкою.

Коментарі