Цвітна капуста останнім часом дуже полюбилася українцями. Вони стараються якомога довше нею смакувати. Для цього морозять та маринують з соусами. Поєднавши її з помідорами та болгарським перцем виходить смачна та поживна страва.
"Цвітну капусту їмо цілий рік. Літом смажимо, а зимою відкриваємо закрутки, — каже Валентина Харчук. — Торік спробувала закрити з помідорами та перцем — з'їли всю. Дітям навіть більше сподобалася, ніж огірки з кетчупом".
Інгредієнти:
2 кг цвітної капусти
3 зубчики часнику
лимонна кислота — 1 г на 1 л води
0,5 кг болгарського перцю
1 кг помідорів
2 ст. л. оцту
2 склянки олії
1 пучок петрушки
по 1 ст. л. солі та цукру
Приготування:
Часник почистити від лушпиння і нарізати кільцями.
Цвітну капусту розібрати на малі суцвіття. 4 хв. бланшувати в окропі. У воду для бланшування додати лимонну кислоту.
Після цього капусту швидко охолоджити під краном. Невеликий пучок петрушки помити і дрібно порізати.
Помити болгарський перець і помідори. Із перцю вийняти серцевину і порізати соломкою.
Помідори перемелити на м'ясорубці. Перетерти через залізне сито, щоб не було шкірки і насіння. Покласти їх у каструлю.
Додати. оцет, олію, порізані петрушку й часник. Усе присмачити сіллю та цукром.
Поставити на вогонь і довести до кипіння. У соус кинути суцвіття капусти. Довести до кипіння і готувати півгодини з моменту закипання.
Читайте також: Яскраві міні-піци запікають з куркою та соковитими овочами
Розкласти в чисті стерильні банки і накрити скляними кришками. Як закиплять, стерилізувати 10 хв.
Дістати з каструлі банки і щільно закрити прокип'яченими кришками.
Перевернутьти догори дном і закутати рушником, а зверху — покривалом, щоб банки стояли в теплі.



















Коментарі