Сезон кабачків - у розпалі. Вони вже помітно подешевшали. З них можна готувати всілякі смаколики, які так полюбляють діти.
Є безліч смачних страв з кабачків, які відрізняються оригінальним смаком та не забирають багато сил і часу під час приготування.
Gazeta.ua пропонує приготувати хрусткі палички в панірувальних сухарях.
Інгредієнти
Кабачки — 2 шт.
Сметана 20% (можна замінити двома яйцями) — 200 г
Сир твердий — 200 г
Часник — 2 зубці
Сухарі панірувальні - 100 г
Сіль, перець, спеції - за смаком
Приготування
Помийте кабачки та наріжте їх брусочками товщиною від 1 до 1,5 см. Сметану вилийте у невисоку ємність. Додайте до неї подрібнений часник, сіль, спеції та ретельно перемішайте. В іншій ємності сухарі перемішайте з потертим сиром.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суп із зеленим горошком та сиром: як приготувати ситну та ароматну вечерю
Кожен кабачковий брусочок опустіть у соус зі сметани. Потім - в сухарі з сиром. Викладіть на застелене пергаментом деко. Розігрійте духовку до 180 або 200 градусів і запікайте приблизно 30 хв. до отримання апетитної золотистої скоринки.
Коли хочеться щось приготувати корисне, потрібно використовувати овочі.
Головний літній овоч – це кабачок. Можна напекти оладок, посмажити або тушити, а можна приготувати ситну запіканку.
Коментарі