Існує безліч варіантів приготування холодних супів. Як правило, часу на їх приготування витрачається не багато, бо їх не треба варити. Всі складники подрібнюють блендером. Це допомагає зберегти у страві корисних речовин, які зменшуються при температурній обробці. Пропонуємо два варіанти холодного супу: томатний зі спеціями підходить на обід, а суп з авокадо та кукурудзи цілком може замінити сніданок або вечерю.
Гаспачо — томатний суп зі спеціями
Інгредієнти:
- помідори — 1кг
- цибуля ріпчаста — 1/2 голівки
- перець зелений — 1/2шт.
- огірки — 1шт.
- оливкова олія — 170г.
- оцет винний білий — 2ст.л.
- маслини — 6шт.
- базилік, сіль та чорний мелений перець - за смаком
Приготування:
Помідори очистити від шкірки і подрібнити. Огірок, цибулю і базилік подрібнити. Перець очистити від насіння й також подрібнити. З маслин прибрати кісточки і дрібно порізати.
Подрібнити блендером до однорідності спершу помідори, потім — цибулю, огірок, оливкову олію і оцет. Перекласти всі подрібнені овочі в одну миску, перемішати. Посолити, додати чорного меленого перцю. Якщо суміш надто густа, влити трохи води.
Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на годину. До подачі злегка полити вершками, посипати дрібно порізаний огірок і покласти зверху гілочку свіжого базиліку.
Холодний суп з авокадо
Інгредієнти:
- авокадо — 2шт.
- огірки — 1шт.
- помідори — 1шт.
- кінза — 1ст.л.
- зерна свіжої або консервованої кукурудзи — 1/2 склянки
- цукіні — 1шт.
- цибуля зелена — 6ст.л.
- вода, сіль та чорний мелений перець — за смаком
Приготування:
Для зручності розрізати на кілька частин один авокадо, огірок і помідор. Покласти у блендер, додати кінзу. Посолити і поперчити. Подрібнювати до однорідності, доливаючи води.
Перекласти масу у глибоку миску. Порізати на кубики другий авокадо. Покласти шматочки авокадо до супу разом із зернами кукурудзи, цибулею і цукіні. Подавати, прикрасивши свіжим базиліком.
Коментарі