пʼятниця, 18 травня 2018 14:35

Хачапурі з сиром, шпинатом і зеленню запікають 6 хвилин
10

Фото: Олег БОЖКО

Одна з улюблених страв грузинської кухні у українців - це, звичайно ж, хачапурі. Іноді так хочеться купити цей спокусливий корж і з задоволенням його з'їсти. Але хачапурі можна приготувати і вдома.

Автор: Олег БОЖКО
 

Є сотні різноманітних рецептів хачапурі, за якими можна приготувати смачний корж з сиром. Деякі з них і зовсім виключають сир, замінюючи його на м'ясо. Але ми хочемо поласувати більш звичним варіантом хачапурі. Для нього варто вибрати сир сулугуні або ж адигейський, щоб добре відчувати солоний смак. Також можна взяти і бринзу.

Інгредієнти:

Тісто для хачапурі – 1,2 кілограми

Сир сулугуні – 450 грамів

Бринза – 250 грамів

Шпинат – 300 грамів

Яйця – 6 штук

Вершкове масло – 150 грамів

Помідори – 300 грамів

Зелень – за смаком

Автор: Олег БОЖКО
 

Для тіста:

Борошно пшеничне – 1 кілограм

Молоко – 200 міліграмів

Тепла вода – 300 міліграмів

Яйце – 1 штука

Вершкове масло – 40 грамів

Сіль – за смаком

Цукор – за смаком

Дріжджі сухі – 22 грами

Приготування:

Для начинки перемішайте рівну кількість (по 75 грамів) сиру і бланшированого шпинату.

Автор: Олег БОЖКО
 

Приготуйте тісто. Ретельно перемішайте всі складники для тіста, замісіть його і лишіть у теплому місці, доки тісто підніметься. Після цього розподіліть його по 300-330 грамів по пакетах і покладіть їх у холодильник. Сформуйте із кожного шматка невеличкі коржі. На середину кожної із них викладіть шпинат із сиром. Можна перемішати начинку ще раз, але головне – рівномірно її розподілити.

Покришіть помідори. Покладіть їх до начинки хачапурі. Покришіть зелень (наприклад, петрушку) і теж додайте до начинки.

Вирівняйте начинку по тісту, відступивши від краю 1 сантиметр.

З'єднайте і защіпіть краї коржів, надайте хачапурі форму човника.

Автор: Олег БОЖКО
 

Нагрійте духовку до 220 градусів. Поставте в духовку запікатися хачапурі. Запікайте їх, доки стануть золотавого відтінку. Часу на це йде 6-9 хвилин.

Після приготування змажте хачапурі яєчним жовтком. Це ще більше надасть тісту золотавості. Щоб зробити хачапурі більш класичним, вбийте у центр кожного хачапурі по 1 яйцю і додайте у нього 25 грамів вершкового масла. Якщо додаєте яйце, поставте ще раз в духовку на пару хвилин, щоб загустіло.

Зараз ви читаєте новину «Хачапурі з сиром, шпинатом і зеленню запікають 6 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути