
Сезон часникових стрілок короткий, тож варто не втратити момент і додати їх до свого меню.
Простий, ароматний і поживний сніданок із смажених стрілок з яйцями - ідеальний початок літнього дня.
Страва готується за лічені хвилини, має виразний смак і чудово поєднується з хлібом чи грінками.
Омлет з часниковими стрілками
Інгредієнти
часникові стрілки - 200 г
яйця курячі - 3 шт.
вершкове масло - 20 г
олія - 2 ст. л.
сіль
кріп свіжий
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданок за 20 хв.: готуємо ароматну спаржу з яєшнею
Як приготувати
Часникові стрілки промийте під проточною водою, відріжте суцвіття, обсушіть паперовим рушником і наріжте шматочками завдовжки 1-2 сантиметри.
Кріп промийте і дрібно наріжте.
Курячі яйця посоліть і збийте виделкою до однорідного стану. На сковороді розігрійте вершкове масло, викладіть часникові стрілки, посоліть і смажте на середньому вогні, помішуючи 5-7 хвилин до м'якості стрілок, потім залийте яйцями і готуйте під закритою кришкою п'ять хвилин.
Готову страву посипте кропом чи тертим сиром.
Найпопулярніший сніданок в українців - омлет або яєшня. Але одна з цих страв навряд чи можна назвати корисною.
Якщо ви щоранку готуєте собі смажене яйце, то відмовтеся від цієї звички. Краще зробіть своїм традиційним сніданком омлет: ця страва не матиме настільки негативного впливу на організм.
Коментарі