Сніданок – найважливіший прийом їжі, який не можна пропускати. Яким буде сніданок, ситним або легким – залежить лише від ваших уподобань або біологічних ритмів. Від голодного працівника, користі майже немає.
За орієнтир візьміть простоту приготування сніданку та доступність інгредієнтів. Страви, які можна приготувати всього за 10-15 хвилин.
Відмінною ідеєю на сніданок будуть яйця або сир.
"Французький сандвіч крок-мадам на сніданок. Пропозиція видається аж надто розкішною, хоча у приготуванні страви нема нічого складного. Тости, шинка, два яйця і трохи французького шарму", - говорить шеф-кухар Євген Клопотенко.
Зазвичай для сандвіча крок-мадам використовують тостовий хліб, але підійде батон або чіабата. Також ми взяли сир Грюйєр, як в оригінальному рецепті, але смакуватиме будь-який твердий сир. А для більш насиченого смаку ми ще додали тертий пармезан.
Як приготувати сандвіч крок-мадам
Інгредієнти
Для сандвіча:
2 яйця
4 скибочки батона
2 скибочки шинки
1 ст. л. гірчиці в зернах
50 г твердого сиру (Грюер або будь-який інший)
1 ст. л. тертого пармезану
20 г вершкового масла 82,5%
Для соусу бешамель:
25 г вершкового масла 82,5%
25 г борошна
200 мл молока 2,5%
дрібка солі
дрібка чорного перцю
дрібка мускатного горіха
Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів. Застеліть пергаментом деко і викладіть 4 скибочки хліба. Підсушіть в духовці 3-4 хвилини, або підсмажте на сухій пательні з обох боків по 2 хвилини. За бажанням для більш насиченого смаку та аромату змастіть скибочки вершковим маслом.
Зробіть соус бешамель. В невеличкій каструлі або сотейнику розтопіть 25 г вершкового масла 82,5% та додайте 25 г борошна. Підсмажте до легкого коричневого відтінку, постійно помішуючи віничком.
Потім вливайте тонкою цівкою 200 мл молока 2,5%, продовжуючи безперервно помішувати віничком. Соус варіть до густоти.
Додайте до нього по дрібці солі, чорного меленого перцю та мускатного горіха. Перемішайте, змініть з вогню та поки залиште остигати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати соковиті вареники з вишнями: Клопотенко про тонкощі рецепту
Змішайте 2 ст. л. тертого пармезану з 100 г тертого на дрібній тертці сиру Грюйєр. Поки відкладіть.
Змастіть дві скибочки хлібу 1 ст. л. гірчиці в зернах.
На хліб додайте шматочки шинки, склавши їх вдвічі. Посипте зверху половиною суміші сирів і накрийте іншими двома скибочками хлібу.
На сандвіч додайте по 2 ст. л. соусу бешамель.
Перекладіть сандвічі на деко, застелене пергаментом, а зверху ще посипте сиром, що залишився. Ставте випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин. Сирна начинка повинна добре підрум'янитися.
Тим часом розігрійте пательню з 20 г вершкового масла 82,5% та підсмажте два яйця. Вийміть сандвічі з духовки та викладіть на них яйця. Посипте свіжомеленим перцем до смаку та подавайте до столу.
Сирники по праву можна вважати українським сніданком. Їх залюбки їдять не тільки дорослі, а й діти.
Як приготувати ідеальні сирники, які подають у ресторані, але можна приготувати у себе вдома. Такі, щоб не розтікались по сковорідці і мали чудову форму та смак, розповів кулінар Євген Клопотенко.
Щоб сирники мали гарну структуру і вийшли смачними, необхідно ретельно перемішати сирну масу, щоб вона була більш-менш однорідною. Це можна робити виделкою, а ще краще за допомогою товкачки.
Коментарі