
Солодощі за французьким рецептом є поживним десертом на будь-яке свято.
Інгредієнти:
Родзинки — 200 г.
Готове дріжджеве тісто-слойка — 1 кг.
Молоко — 0,5 л.
Цукор — 100 г.
Ванільний цукор — 0,5 ч.л.
Борошно — 1,5 ст.л.
Яйця — 2 шт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лимонно-чорничні оладки додають ніжний сир та мед
Приготування:
Беремо готове тісто-слойку на дріжджах. Розморожуємо в холодильнику. Замочуємо родзинки на коньяку чи лікері.
Готуємо заварний крем. Ставимо молоко з ванільним цукром на вогонь. Збиваємо тим часом яйця з цукром, додаємо туди борошно. Коли молоко майже закипіло, додаємо 1/3 молока до яєчної суміші тонкою цівкою — щоб яйця не згорнулися. Суміш вливаємо в кипляче молоко, постійно помішуємо. Варимо 5-7 хвилин. Студимо крем.
Розкочуємо тісто. Мастимо на нього ложкою прохолодний крем. Добре посипаємо родзинками. Можна ще трохи присипати дрібного шоколаду. Крутимо рулет. Розрізаємо гострим ножем на кільця товщиною 2 мм. Кінчик мочимо водою і чіпляємо до дна булочки.
Викладаємо булки на пергаментний папір і трохи приплюснемо. Мастимо жовтком для кольору і залишаємо на 20 хвилин.
Випікаємо на температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
Готуємо сироп. Для цього пів склянки цукру топимо в пів стакана води і даємо покипіти. Виймаємо булки з духовки, поливаємо сиропом.
Коментарі