Кулінарний блогер Євген Клопотенко поділився оригінальним рецептом корисного хліба із додаванням вівсяних пластівців, кмину та насіння соняшника.
"За рахунок пластівців структура виходить дуже пишною, а насіння соняшника, кунжуту та кмин надають хлібу неймовірного аромату. Це просто божественно смачно", - каже шеф-кухар.
Інгредієнти:
вівсяні пластівці - 200 г
борошно пшеничне - 200 г
розпушувач - 1 ч. л.
вода - 250 мл
яйця - 3 шт.
цукор - 1,5-2 ст. л.
кунжут - 1 ст. л.
насіння соняшнику - 1 ст. л.
кмин - 1 ст. л.
соняшникова олія - 4 ст. л.
сіль - ½ ч. л.
Приготування:
У мисці з'єднайте всі сухі інгредієнти: пластівці, борошно, розпушувач і сіль. Змішати до повного розподілу інгредієнтів. Додати до сухої суміші яйця, цукор, соняшникову олію і теплу воду. Всипати мікс насіння соняшника і кунжуту, половину зерен кмину. Залишити отриману масу на 20 хвилин для набухання пластівців. Перекласти тісто в форму для випікання, попередньо простеливши її пергаментом і змастивши олією. Рівномірно розподілити тісто і посипати зернами кмину. Випікати хліб в духовці з температурою 180 градусів протягом 50-60 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закусочний "Наполеон" з фореллю і вершковим сиром дивує гостей
Лазанья - традиційна страва італійської кухні, яка полюбилася й українцям. Листи, які використовують для страви можна придбати у будь-якому мас-маркеті, що значно спрощує процес приготування. Начинка може бути різною: з м'ясного фаршу, помідорів, шпинату, різноманітних овочів, сиру, риби та іншого.
Коментарі