"Не треба думати до чого найкраще підходить це варення. Треба просто брати і пробувати. І тоді кожна людина знайде своє неповторне поєднання, каже власник столичної гастрономічної майстерні "Конфітюр" 29-річний Євген Клопотенко - Я варю варення з шишок ялини або сосни. Збирати їх треба в на початку літа, коли ті ще молоді і зелені з соком".

Інгредієнти:
1 кг. шишок
2 л. води
1 кг цукру
30 г. лимонної цедри або 0,5 ст. л кориці чи білого перцю горошком
Приготування:
Шишки залити 2 л. води. Поставити на вогонь. Після закипання вони мають варитись пів години.
Вийняти з води шишки в миску. Додати у цей узвар цукор. На 2 л води його потрібно 1 кг.
Перемішати і вкинути туди ті ж самі шишки і варити 40 хвилин. Розкласти в підготовлені банки.
Загалом вариться 1,5 години.
"Шишки у варенні треба розрізати і жувати як медову соту. Потім випловувати. Ми так робили в дитинстві з сосновою смолою, яка жувалася. Воно дуже корисне для курців. Чистить легені".
Читайте також: У яблучний джем Євген Клопотенко додає ароматний розмарин
Це основа рецепту. Щоб додати до нього нових ноток кидають лимонну цедру, але цей цитрус зараз дорогий.
Тому краще взяти корицю або білий перець горошком. Додати в кінці приготування, щоб проварилося 5 хвилин.
Кориця і перець в страві не буде дуже відчуватися, але даватиме цікавий післясмак.

Коментарі