Ексклюзиви
понеділок, 27 липня 2015 15:17

Єгипетський солодкий пиріг фитир готують з ніжною вершковою начинкою

Ті, хто хоч раз побував у Єгипті, знають наскільки багата і смачна кухня у цього народу. А якщо вам не вдалося відправиться в цю країну, пропонуємо вам приготувати єгипетський національний пиріг.

Фитир — це єгипетські солодощі, які в класичному варіанті готуються з кремом "Магалябія". Від цього рецепту можна відійти і приготувати листковий пиріг фитир як з будь-якою солодкою начинкою, так і з солоною. Фитир можна робити з м'ясом, бринзою, капустою чи будь-якою іншою начинкою на вашсмак. Ми ж пропонуємо вам традиційний рецепт солодкого фитира в кремом "Магалябія". Ці єгипетські ласощі можна їсти як теплими, поки начинка м'яка, так і холодними, коли начинка застигне.

 

Інгредієнти:

Для тіста:

- 2,5–3 ст. борошна;

- 250 г вершкового масла;

- 1 ст. молока;

- 1/2 ч. л. сухих дріжджів або 5 г свіжих;

- 1 яйце;

- щіпка солі.

Для крему:

- 1 яйце;

- 1 ст. цукру (180-200 г);

- 3 ст. л. крохмалю;

- 2 ст. молока;

- ванілін.

Приготування:

У теплому молоці необхідно розчинити дріжджі, потім додайте яйце, сіль і борошно. Замішайте м'яке тісто, розділіть на 2 частини, кожну розкачати в пласт і змастіть розм'якшеним маслом.

Скачайте отриманий пласт в рулет, а потім зробіть з нього равлика. Щільно упакуйте обидва равлики в харчовий поліетилен і відправте на полицю холодильника на 2 години.

Поки равлики охолоджуються, можна приготувати крем "Магалябія". Для цього розітріть яйце з цукром і крохмалем в густу білу масу, розведіть теплим молоком, поставте на малий вогонь і при постійному помішуванні доведіть до кипіння і потрібної густоти. Дайте крему охолонути до теплого стану.

Дістаньте тісто з холодильника, але в жодному разі не місіть його. Так і розкачайте його в два пласти, товщиною приблизно 5-10 міліметрів. Один пласт покладіть на деко, застелений пекарським папером, зверху викладіть крем, а другий пласт зробіть трохи більшим, так щоб кінці можна було на 2 см підвернути під нижній пласт. Проколіть виделкою верх фитира і змастіть його жовтком, збитим з невеликою кількістю молока.

Поставте фитир в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте 25-30 хвилин до красивого рум'яного кольору. Дайте трохи охолонути і посипте цукровою пудрою.

Зараз ви читаєте новину «Єгипетський солодкий пиріг фитир готують з ніжною вершковою начинкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути