Ті, хто хоч раз побував у Єгипті, знають наскільки багата і смачна кухня у цього народу. А якщо вам не вдалося відправиться в цю країну, пропонуємо вам приготувати єгипетський національний пиріг.
Фитир — це єгипетські солодощі, які в класичному варіанті готуються з кремом "Магалябія". Від цього рецепту можна відійти і приготувати листковий пиріг фитир як з будь-якою солодкою начинкою, так і з солоною. Фитир можна робити з м'ясом, бринзою, капустою чи будь-якою іншою начинкою на вашсмак. Ми ж пропонуємо вам традиційний рецепт солодкого фитира в кремом "Магалябія". Ці єгипетські ласощі можна їсти як теплими, поки начинка м'яка, так і холодними, коли начинка застигне.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 2,5–3 ст. борошна;
- 250 г вершкового масла;
- 1 ст. молока;
- 1/2 ч. л. сухих дріжджів або 5 г свіжих;
- 1 яйце;
- щіпка солі.
Для крему:
- 1 яйце;
- 1 ст. цукру (180-200 г);
- 3 ст. л. крохмалю;
- 2 ст. молока;
- ванілін.
Приготування:
У теплому молоці необхідно розчинити дріжджі, потім додайте яйце, сіль і борошно. Замішайте м'яке тісто, розділіть на 2 частини, кожну розкачати в пласт і змастіть розм'якшеним маслом.
Скачайте отриманий пласт в рулет, а потім зробіть з нього равлика. Щільно упакуйте обидва равлики в харчовий поліетилен і відправте на полицю холодильника на 2 години.
Поки равлики охолоджуються, можна приготувати крем "Магалябія". Для цього розітріть яйце з цукром і крохмалем в густу білу масу, розведіть теплим молоком, поставте на малий вогонь і при постійному помішуванні доведіть до кипіння і потрібної густоти. Дайте крему охолонути до теплого стану.
Дістаньте тісто з холодильника, але в жодному разі не місіть його. Так і розкачайте його в два пласти, товщиною приблизно 5-10 міліметрів. Один пласт покладіть на деко, застелений пекарським папером, зверху викладіть крем, а другий пласт зробіть трохи більшим, так щоб кінці можна було на 2 см підвернути під нижній пласт. Проколіть виделкою верх фитира і змастіть його жовтком, збитим з невеликою кількістю молока.
Поставте фитир в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте 25-30 хвилин до красивого рум'яного кольору. Дайте трохи охолонути і посипте цукровою пудрою.




















Коментарі