Ексклюзиви
вівторок, 03 грудня 2024 09:54

Для затишних зимових ранків: п'ять страв, які полюбить вся родина
5

Смачні сніданки, які зігрівають і заряджають енергією у зимовий період, можна приготувати всього за декілька хвилин. Не потрібно годинами стояти на кухні, щоб приготувати щось особливе.

Ось п'ять легких рецептів, які подарують домашній комфорт навіть у найхолодніші ранки. Ці страви стануть вашими улюбленими зимовими сніданками.

Квадратні сирники

Автор: shuba
  Квадра
Квадра

Приготувати квадратні сирники - це ідея варта "Оскара". Заваріть гарячий какао і поставте на стіл ніжні смажені квадратики.

Інгредієнти

Сир кисломолочний - 500 г

Яйця курячі - 1 шт.

Цукор - 60 г

Рисове борошно - 60 г

Сіль - 2 г

Олія соняшникова рафінована за смаком

Приготування: Змішайте сир, яйце, цукор, сіль і рисове борошно.

Сформуйте кульки діаметром 5 см, а потім надайте кожній форму куба. Допомагати можна рисовим борошном, щоб сирники не розлазилися.

Розігрійте сковороду разом з олією і підсмажте сирники з кожного боку по 2-3 хвилини.

Викладіть на тарілку, устроміть в кожен сирничок спажку і подавайте з варенням або медом.

Фритата на білках

Автор: shuba
  Фрітата
Фрітата

Цей рецепт передбачає використання виключно яєчних білків, які сприяють чудовій повітряній консистенції страви.

Інгредієнти

Яєчний білок - 1.2 скл.

Пармезан тертий - 1/2 скл.

Приправа "Італійські трави" за смаком

Масло вершкове 73% - 1.5 ст. л.

Зелена цибуля, пучок - 1 шт.

Перець болгарський червоний - 1 шт.

Шпинат - 2 скл.

Томати чері - 6 шт.

Приготування. Змішайте яєчні білки з половиною сиру пармезан, італійською приправою, сіллю та перцем у середній мисці. Збивайте. Відкладіть. Розтопіть масло в сковороді з антипригарним покриттям на середньому вогні. Додайте нарізану зелену цибулю та болгарський перець і пасеруйте до розм'якшення 2-3 хвилини. Додайте шпинат і тушіть 1-2 хвилини.Вилийте яєчну суміш у сковороду та готуйте, доки яєчні білки не почнуть застигати по краях, 1–2 хвилини. Покладіть зверху нарізані помідори та посипте нарізаною зеленою цибулею та рештою сиру пармезан.

Перемістіть фритату в духовку і продовжуйте готувати приблизно 10-12 хвилин. Подавайте білкову фритату з соусом маринара, соусом для піци або сальсою чи гарніром за бажанням.

Сендвічі з омлетом

Автор: shuba
  Сендвічі з омлетом
Сендвічі з омлетом

Всього лише 20 хвилин і чудові сендвічі прикрасять ваш зимовий ранок. Можете вибирати начинку для омлету на свій смак.

Інгредієнти

Хліб тостовий, скибка - 8 шт.

Масло вершкове 73% - 40 г

Майонез 72% - 40 г

Шинка - 100 г

Сир, слайси - 4 шт.

Огірок - 1 шт.

Салат, листя - 4 шт.

Яйця курячі - 4 шт.

Молоко 2,5% - 50 мл

Сіль за смаком

Перець чорний мелений за смаком

Приготування: Тости підсмажте на вершковому маслі з двох боків. Яйця збийте з молоком, сіллю і перцем. Вилийте масу на сковороду, змащену маслом, і смажте по кілька хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Готовий омлет розріжте на 4 частини.

Половину тостів змастіть майонезом, зверху викладіть по шматочку шинки. Огірок помийте і наріжте тонкими кружальцями. Викладіть їх на шинку, потім покладіть по листку салату і шматочку омлету. На омлет покладіть сир, накрийте тостом і добре притисніть. Розріжте навскіс і подавайте до столу.

Французькі тости

Автор: shuba
  Французькі тости
Французькі тости

Скибки білого хліба, молоко, яйця, трохи кориці й кардамону допоможуть вам створити чудову запіканку нашвидкуруч.

Інгредієнти

Хліб білий - 400 г

Яйця курячі - 6 шт.

Молоко 2,5% - 200 г

Вершки 35% - 100 мл

Кленовий сироп - 30 г

Ванілін - 1 г

Кориця мелена - 2 г

Кардамон мелений - 0.4 г

Мускатний горіх мелений - 0.4 г

Сіль - 2 г

Масло вершкове 73% - 60 г

Для посипки

Цукор - 25 г

Кориця - 2 г

Приготування. Змастіть 23×33 см форму для запікання маслом і відставте.

Наріжте хліб товстими скибочками (товщиною від 1,5 до 2,5 см). Розріжте кожну скибочку хліба навпіл, зробивши два трикутники.

У великій мисці збийте яйця, молоко, вершки, кленовий сироп, ваніль, корицю, кардамон, мускатний горіх і сіль.

Швидко занурте кожну скибочку хліба в молочну суміш і покладіть у форму для випікання, розташувавши кожну скибочку так, щоб вони були під кутом і злегка перекривались (як черепиця на даху).

Коли всі скибочки хліба будуть у формі для випікання, вилийте молочну суміш, що залишилася, поверх хліба. Покрийте посуд алюмінієвою фольгою і поставте в холодильник принаймні на 30 хвилин або на ніч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ранкова порція тепла: крем-суп із броколі для холодних днів

Нагрійте духовку до температури 175 °C. Випікайте французький тост, все ще накритим, протягом 30 хвилин.

Через 30 хвилин зробіть коричний цукор, перемішавши 1 ст. л. цукру та ½ ч. л. кориці. Розтопіть 2 ст. л. вершкового масла, розкрийте французький тост, а потім повільно вилийте розтоплене вершкове масло, намагаючись покрити більшу частину хлібних скибочок.

Розсипте коричний цукор по хлібу, а потім випікайте, не накриваючи, поки кінчики хліба не стануть золотисто-коричневими, а хліб виглядатиме надутим, приблизно 10 хвилин. Остудіть протягом 5 хвилин, розріжте на 8 квадратів і подавайте з улюбленими топінгами — кленовим сиропом, медом, цукровою пудрою та свіжими ягодами.

Сирні панкейки з яйцем пашот

Автор: shuba
  Сирні панкейки з яйцем пашот
Сирні панкейки з яйцем пашот

Ці надзвичайно смачні панкейки готуються із тертим твердим сиром, завдяки якому вони виходять пишними й тягучими всередині. Шоб додати сніданку креативності, стилю і смаку, можна приготувати яйця-пашот.

Інгредієнти

Яйця курячі - 1 шт.

Сир твердий - 50 г

Сметана 15% - 25 г

Борошно пшеничне - 65 г

Молоко 2,5% - 30 г

Сіль - 3 г

Приготування: Змішайте яйця та сметану вилкою або вінчиком.

Сир натріть на великій тертці і додайте до сметанної суміші, усе ретельно перемішайте.

Додайте в суміш борошно, молоко, сіль і все добре перемішайте.

Розігрійте сковороду. Вона має залишатися сухою. Смажте панкейки без олії, накривши кришкою, до золотистої скоринки з кожного боку.

Викладіть панкейки на тарілку, а зверху на них - приготовані яйця пашот.

Вранці, коли часто не вистачає часу довго стояти на кухні, фрітата з печерицями - це ідеальний варіант для швидкого та ситного сніданку.

Фрітата не тільки смачна, але й корисна - вона зарядить вас енергією на весь день, при цьому готується всього за кілька хвилин. Приготування займає лічені хвилини, а отже зранку це якраз те, що треба.

Зараз ви читаєте новину «Для затишних зимових ранків: п'ять страв, які полюбить вся родина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути