
Коли зранку думаєш, що б приготувати на сніданок, перше, що спадає на думку, це страви з яєць. Варіантів чимало: скрамбл, класична яєшня, французький омлет чи яйця пашот.
Але справжній Оскар у світі рецептів ми б віддали яйцям Бенедикт. Цей сніданок створений для ідеального ранку, бо в ньому безмежна кількість смакових відтінків, каже шеф-кухар Євген Клопотенко.
Вам знадобляться хрусткий бекон, хлібні тости, свіжі яйця, голландський соус.
Секрети приготування яєць Бенедикт
Заздалегідь потренуйтеся готувати яйця пашот. Бо саме цей формат в основі цієї страви. Для цього оберіть найсвіжіші яйця, бо чим довше вони зберігалися, тим більша вірогідність, що яйце у воді розпадеться.
Вода, в яку опускатимете яйце, не повинна парувати, а має бути лише у передчутті кипіння.
Яйце тримайте у воді до 3-х хвилин, якщо ви любите рідкий жовток.
Ми пропонуємо класичний варіант страви – з беконом. Але у популярної страви на сьогодні існує чимало різновидів, тому цілком прийнятні варіанти з шинкою, шпинатом чи лососем.
Яйця Бенедикт
Інгредієнти
2 яйця
1 цибуля невеличкого розміру
50 г бекону
2 шматочки хліба для тостів
50 г вершкового масла
1 ст. л. оцту
Для соуса Голандез:
65 г вершкового масла
3 яєчних жовтки
1 ч. л. води
1 ст. л. лимонного соку
1 дрібка солі
Як приготувати
Очищену цибулю дрібно наріжте. Так само невеликими брусочками наріжте 50 г бекону.
У каструлю налийте воду, доведіть до кипіння, зменште вогонь і влийте туди 1 ст. л. оцту. Розмішайте воду, зробивши воронку. Акуратно розбийте у воронку води яйце, трохи перемішайте і варіть 2-3 хвилини. Дістаньте шумівкою і викладіть на щільний паперовий рушник, щоб яйце просушити. Можна використати черствий шматок хліба. Він теж добре зможе увібрати воду.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яйце пашот може впливати на рівень холестерину: пояснення спеціаліста
На пательні розтопіть вершкове масло і підсмажте тости. Цибулю обсмажте з беконом.
Приготуйте голландський соус. Поставте каструлю на парову баню - на каструлю з водою поставте миску, щоб вона не торкалася води. У миску покладіть 65 г вершкового масла, розтопіть його, помішуючи віничком, і посоліть. В окремій мисці збийте 3 яєчних жовтки й тонкою цівкою влийте їх у масло, збийте і додайте 1 ст. л. лимонного соку.
Сформуйте страву: на хлібні тости викладіть бекон з цибулею, зверху яйце і полийте голландським соусом.
Уміння приготувати на сніданок яйце пашот дається не кожному з першої спроби. Але спосіб відварити яйце в гарячій воді без шкаралупи дозволяє отримати яйце максимально делікатне, яке збереже шовковистий і ніжний білок та апетитно тягучий жовток. То ж такому методу варто навчитися.
Доповнене хрустким тостом, овочами або свіжою зеленню, яйце пашот - корисний і дуже смачний сніданок, який можна приготувати за кілька хвилин. Перед подачею на стіл радимо посипати готове яйце пашот сумішшю мелених перців - червоного та чорного.
Коментарі