Влітку хочеться поласувати апетитним морозивом. Такий десерт не лише дарує свіжість та охолоджує, але й покращує настрій. Особливо, якщо до нього додати кілька ложок рому, горілки чи джину.
Полуничне морозиво з горілкою
Інгредієнти:
полуниця - 450 г
цукор - 130 г
горілка - 2 чайні ложки
натуральний несолодкий йогурт - 140 г
лимонний сік - чайна ложка
Дрібно нарізати полуницю, засипати її цукром, додати алкоголь і перемішати. Накрити миску з полуницею харчовою плівкою і залишити при кімнатній температурі на годину. Час від часу ягоди потрібно перемішувати. У блендері збити в пюре полуницю разом з йогуртом і лимонним соком до однорідності. За бажанням масу можна процідити, щоб видалити насіння від полуниці, але це не обов'язково. Охолодити полуничну суміш у холодильнику впродовж години. Заморозити пюре в морозивниці, слідуючи інструкціям виробника. Якщо пристрою для виготовлення морозива немає, поставити миску з сумішшю в морозилку і збивати міксером через кожні 30-60 хвилин, доки маса не загусне.
Морозиво з ромом і м'ятою
Інгредієнти:
ром - 100 мл
м'ята - 5-10 листочків
цукор - 3-4 ст. л.
малина, ожина або інші ягоди - 200 г
цедра одного лайма
Приготування:
Подрібнити ягоди в блендері, попередньо додавши до них цукор. У чашці з водою заварити м'ятні листочки та приготувати концентрований відвар. Змішати подрібнені ягоди, відвар, лаймова м'якоть і ром. Розлити рідке алкогольне морозиво в формочки й відправити в морозилку на 3-4 години.
Ягідне морозиво з джином
Інгредієнти:
джин - 3 ст. л.
малина, полуниця або інші ягоди - 150 г
цукор - 2 ст. л.
бальзамічний оцет - 1 ст. л.
Приготування:
Змішати малину з цукром. Довести до однорідної консистенції в блендері. На низ форми викласти пюре, зверху - джин й поставити в морозильну камеру на 3 години.
Суддя "Майстер Шеф" Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом незвичайного торта, який під силу навіть кулінарам-початківцям. Його готують з печива OREO та морозива.
Коментарі