На свято в якості десерту не обов'язково готувати саме торт. Незвичайний десерт навіть одним виглядом викличе добрячий апетит. Він має оригінальну форму. У ньому інгредієнти складені в довільному порядку, але в цьому і є його краса. Смак важко описати, легше раз спробувати. З впевненістю можна сказати, що відчуття будуть незабутніми.
Інгредієнти:
4 яйця
1/2 склянки цукру
2 ч. л. ванільного цукру
1/2 склянки пшеничного борошна
1/2 склянки крохмалю
1/2 ч. л. розпушувача
500 мл жирних вершків
4 ст. л. цукрової пудри
2 ч. л. желатину
1/4 склянки гарячого молока
полуничне варення
1,2 кг полуниці (можна замінити на вишню (можна заморожену)
цукерки "Пташине молоко" (тут все залежить від розміру 300 гр-500 гр)
2 пакетики полуничного желе
Приготування:
Яйця збити з цукром і ваніліном. Просіяти борошно, крохмаль і розпушувач в окрему миску.
До яєць поступово додати сухі інгредієнти і ретельно перемішати.
Перелити тісто в квадратну форму і випікати в нагрітій духовці до 190C 25-30 хвилин до готовності.
Готовий корж охолодити і зрізати верхню скоринку.
Бісквіт помастити тонким шаром полуничного варення і покласти шар нарізаної полуниці.
Розчинити желатин в гарячому молоці. Вершки збити з цукровою пудрою, акуратно ввести в них желатин.
Масу вилити на шар полуниці і вирівняти поверхню.
Поставити в холодильник на 20 хвилин
Цукерки нарізати різної товщини: одні на половинки, інші трохи більше половини, щоб у нас вийшли половинки різної висоти.
На шар, ще не застиглого крему викласти цукерки, зверху, в довільному порядку кілька ягід полуниці.
Желе зробити відповідно до інструкції на упаковці.
Читайте також: Сирну паску роблять шоколадною або лимонно-імбирною
Охолодити не до затвердіння. Вилити полуничне желе на цукерки.
Поставити в холодильник, щоб желе добре захололо.
Коментарі