Ексклюзиви
неділя, 29 березня 2020 09:16

Що варто їсти на сніданок для зміцнення імунітету

Що варто їсти на сніданок для зміцнення імунітету
medfond Лікарі назвали продукти ,які корисні для зміцнення імунітету

Щоб зміцнити імунітет на тлі спалаху коронавирусу у всьому світі треба обирати 10 продуктів, які варто їсти саме на сніданокіданок.

Медики центру Health Line рекомендують вживання яєць. Яйця славляться найбільш збалансованим поєднанням поживних речовин, мікроелементів, вітамінів і амінокислот. У них міститься селен і лютеїн - відомі потужні антиоксиданти, вітамін E, який відповідає за роботу кровоносних судин і серця, велике значення відіграє і вітамін А, який зміцнює імунітет. Єдина важлива умова - не перестаратися з їх вживанням, пише changeua.

У першому прийомі їжі неодмінно повинні бути і кисломолочні продукти, що пояснюється вмістом в мікроорганізмів. Вони володіють пробіотичною дією і здатні підтримувати мікрофлору кишечника.

Порекомендували медики і арахісове масло на сніданок, адже це джерело тих же антиоксидантів А і Е, які надають імуностимулюючу і протизапальну дію. Вівсяна каша грає не меншу роль в посиленні захисних сил для організму, як і лляне насіння, яким можна посипати страви.

Також в сніданок варто включити і банани, багаті калієм, клітковиною, магнієм і іншими необхідними поживними речовинами. Тільки для запобігання різкого стрибка рівня цукру в крові важливо поєднувати їх правильно, наприклад, з натуральним йогуртом, кашами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не яйця єдині: показали ідеальні швидкі сніданки

У цьому ж списку горіхи. Вони не тільки вгамовують голод, але і допомагають впоратися з депресією. Для підвищення захисних сил організму особливо гарні кедрові, волоські горіхи, мигдаль, фундук.

Серед інших рекомендованих продуктів полуниця, кавун, ківі, які не менш корисні, ніж перераховані вище.

Вранці не хочеться готувати. Тим більше, у вихідні. Тоді в хід ідуть сендвічі та бутерброди.

Є небанальне рішення – тости з редискою. Швидкі, прості, оригінальні й обов'язково смачні. Рецепти дав відомий кухар Євген Клопотенко.

Зараз ви читаєте новину «Що варто їсти на сніданок для зміцнення імунітету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути