Дачний сезон у розпалі. Це означає, що українці стали масово готувати страви на відкритому вогні. Цьому нічого дивуватися, адже підсмажені на грилі овочі, будь-яке м'ясо чи риба мають не лише апетитний вигляд та неймовірний смак, але й аромат, який здатний звести з розуму всіх сусідів.
Скумбрія з лимоном
Інгредієнти:
скумбрія - 450 г
лимон - 0.5 шт.
часник - 1 зубець
мелений коріандр - 2 ч. л.
розмарин чи кріп - кілька гілочок
оливкова олія - 2 ч. л.
сіль, мелений чорний перець - за смаком
Приготування:
Очищену скумбрію розрізати вздовж черевця, видалити нутрощі й хребет з ребрами. Підрізати м'ясо ножем, щоб подрібнити кістки, які залишилися. Додати спеції. Натерти подрібненим часником, зсередини - меленим коріандром, залишивши трохи прянощі. Скропити соком лимона. Покласти всередину гілочки розмарину або кропу, закрити черевце. Посипати коріандром. Змастити оливковою олією. Викласти на решітку, смажити 10-15 хвилин на помірно гарячому вугіллі.
Свинячі реберця на мангалі
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачно та просто: три рецепти літніх коктейлів, які втамовують спрагу
Інгредієнти:
свинячі ребра - 1,5 кг
пиво світле - 150 мл
цукор - 50 г
лимонний сік - 30 г
часник - 5 г
корінь імбиру - 20 г
перець чилі - 5 г
кетчуп - 100 г
кінза - 15 г
Приготування:
Для маринаду змішати подрібнений часник і імбир, а також кінзу і перець чилі. В окремому посуді поєднати пиво, лимонний сік, соєвий соус, кетчуп, цукор і перець. Після цього додати в пиво часник, імбир, чилі та кінзу. Замаринувати в цій суміші свинячі реберця, поставити на ніч у холодильник. Після цього обсмажити їх на вогні з двох боків протягом 30-40 хвилин.
Курячі крильця на мангалі з паприкою і медом
Інгредієнти:
курячі крильця - 1 кг
гірчиця - 2 ч. л.
паприка - 2 ч. л.
мед - 3 ст. л.
олія - 2 ст. л.
соєвий соус - 3 ст. л.
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Змішати всі інгредієнти для маринаду. Змастити очищені крильця отримано сумішшю та витримати в холодильнику протягом двох годин. Обсмажувати на грилі 20 хв.
Запорука смачного, соковитого та ароматного шашлику - маринад. Його рецептів безліч. Чого тільки не додають, аби урізноманітнити та вдосконалити смак. Водночас професійні кухарі стверджують, солі та перцю буде достатньо, аби м'ясо вийшло бездоганним.
Коментарі