Малиновий сезон у розпалі, а це означає, що час готувати легкі, водночас смачні ягідні десерти. Завдяки універсальному смакові, малина є ідеальним складником більшості солодощів: тортів, кексів, смузі чи йогуртів. Чудово компонується з шоколадом, ваніллю чи вершками.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як швидко освіжитися у спеку: рецепти літніх смузі
Тірамісу з малиною
Інгредієнти:
малина - 500 г,
цукор - 1,5 скл.,
вода гаряча - 1/3 скл.,
вода холодна - 0,5 скл.,
лікер - 1/4 скл.,
яйце - 4 шт.,
вершковий сир - 300 г,
шоколадна крихта - 100 г,
мигдаль - 3 ст. л.,
бісквітне печиво савоярді - 300 г.
Приготування
У середній тарілці змішати малину із шістьма столовими ложками цукру. В іншому посуді розчинити склянку цукру в гарячій воді, додати холодну воду і лікер. Окремо поєднати яєчні жовтки з шістьма столовими ложками цукру. Додати крем-сир і перемішати. За допомогою міксера збити яєчні білки, поступово додаючи залишки цукру. З'єднати білкову та жовткову масу. Бісквітне печиво вмочити у воду з лікером і викласти на дно великої круглої скляної форми. Потім розкласти малину, половину білкової маси, шар шоколадної крихти та додати залишок білкової маси. Останній шар - подрібнені горіхи. Форму накрити харчовою плівкою або кришкою і поставити на ніч у холодильник.
Малинове масло
Інгредієнти:
масло - 0,5 пачки,
малина - 0,5 скл.,
цукор - 1 ст. л.
Приготування
Скласти всі інгредієнти в блендер та подрібнити. Перекласти в холодильник на годину. Таке масло відмінно смакує із батоном чи тостами.
Трайфл
Інгредієнти:
вершки жирністю 40% - 1,5 скл.,
цукор - 3/4 скл.,
кисломолочний сир - 200 г,
лимонний сік - 2 ч. л.,
ваніль - дрібка,
солодкі сухарі - 300 г,
малина - 300 г,
какао - 2 ст. л.
Приготування
Вершки збити з чвертю чашки цукру. В іншій тарілці поєднати крем-сир, лимонний сік і залишки цукру. Кілька ложок збитих вершків відкласти, інші перемішати з сирною масою. На дно великої склянки викласти шар сухарів, малини, трохи сирної суміші та посипати какао. Повторити ще кілька таких самих шарів. Прикрасити збитими вершками й посипати какао. Зібраний десерт настояти в холодильнику протягом 5 год.
Влітку справжній "злочин" не приготувати малинові мафіни. Адже це проста і водночас смачна випічка. Готується швидко й поїдається миттєво. Зазвичай десерт подають до чаю, холодного молока чи кави.
Коментарі