середа, 31 січня 2024 14:00

Рецепт Coca-Cola продали за $550

Рецепт Coca-Cola продали за $550
Coca-Cola зараз є одним із найпопулярніших безалкогольних напоїв світуФОТО: konkurent.in.ua

31 січня 1893-го в Патентному бюро Сполучених Штатів Америки зареєстрували торгову марку Coca-Cola.

Цей напій як лікувальний створив 1886 року доктор Джон Пембертон з Атланти. Після поранення на війні він мав залежність до знеболювального. У пошуках ліків від цієї залежності Пембертон почав експериментувати з препаратами на основі листя коки. Створив напій ніби від депресії, наркоманії, алкоголізму.

1886-го у штаті Джорджия прийняли законодавство, що обмежило вживання алкоголю. Це змусило Джона Пембертона зайнятися розробкою безалкогольного варіанта напою. Але експерименти шляхом проб і помилок виявилися малоефективними. Пембертон звернувся по допомогу до аптекаря Вілліса Вінебла, щоб удосконалити рецепт напою. Найкращі результати отримали шляхом змішування сиропу на основі листя коки й горіхів кола з газованою водою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Coca-Cola почали випускати в новій тарі

Після смерті Пембертона його спадкоємці 1889-го за $550 продали формулу напою місцевому фармацевту Асі Ґріґґсу, який за три роки заснував компанію Coca-Cola. 2012-го Coca-Cola вартувала $9,8 млн. Сьогодні компанія продає 1,6 млрд порцій на день у 200 країнах світу.

Компанія Pepsi, крім напоїв, останнім часом зайнялася широким виготовленням різних закусок. Нещодавно їх технологи заявили про бажання використання в продукції білка, який отримують із черв'яків.

Фахівці проводять ряд дослідів на черв'яків. Примітно, що компанія Pepsi вирішила якомога більше використовувати у виробництві органічні компоненти, замінюючи ними різні консерванти.

Зараз ви читаєте новину «Рецепт Coca-Cola продали за $550». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути