Марина Наумова з Києва готує вдома чізкейки.
"В одному з ресторанчиків міста чаювала з подругою. Спробувала десерт – чізкейк. Віддала 50 гривень за порцію. Роздивилася, а там же нема чого робити. Виявляється, і пекти не треба. Думаю, зроблю зі своїх продуктів", - розповіла Марина.
Чізкейк— це американський десерт, який готують із м'якого вершкового сиру, який викладають на корж із печива. Як правило, страву запікають. Українка ж зробила чізкейк по-своєму.
Марина бере 300 г печива "топлене молоко" . Дрібнить його в блендері і заливає 100 г розтопленого вершкового масла. Виходить жирна маса. Її жінка викладає у форму з торта, яку перед цим вистеляє фольгою. Печиво приминає рукою і ставить форму у холодильник.
У невелику каструльку наливає 100 г молока , півсклянки цукру і 200 г цукерок "Корівка" фірми "Рошен". Ставить на маленький вогонь, поки цукерки не розплавляться. Коли маса вистигла, до неї додає півкілограма домашнього сиру, ваніль і склянку жирної домашньої сметани. Збиває все у блендері і додає желатин (30г), перед цим замочений у 100 г води. Холодну масу виливає у форму на корж.
"Як тільки маса загусне, чізкейк можна їсти. Та краще, щоб він постояв ніч. Щоб був смачнішим, я роблю глазур", – додає пані Марина.
Ще 200 г "Корівки" вона розтоплює у 50 г молока, додає 0, 5 склянки цукру. Охолоджену глазур темно-жовтого кольору виливає на затверділий шар сирної маси. Акуратно розмазує її по поверхні.
"Уранці витягаю чізкейк з форми за кінчики фольги. Такий смак - куди тому ресторану! І родина на три дні забезпечена солоденьким до чаю. Наступного разу спробую замість цукерок додавати подрібнені свіжі фрукти", --поділилася жінка.
Коментарі
3