На сніданок багато господинь готують млинчики чи оладки. Вони можуть бути з начинками чи подаватись з різними соусами.
Кулінар Євген Клопотенко поділився рецептом пишних бананових оладок, які готує на кефірі. Спробуйте і ви.
"Коли ми готуємо оладки, то передусім прагнемо зробити так, щоб вони буди пухкими. Щоб цього досягнути – додайте у тісто кефір. Його бульбашки вкупі із содою допоможуть тісту піднятися, тож у вас точно все вийде ідеально", - радить Євген Клопотенко.
Ці оладки з бананом надзвичайно легко приготувати. Вам знадобиться всього хвилин 30, аби поласувати цими пухкенькими золотавими млинцями.
Оладки на кефірі з бананом
Інгредієнти
300 мл кефіру 2,5%
1 банан
1 яйце
1 ст. л. цукру
10 г ванільного цукру
200 г борошна
½ ч. л. соди
3-4 ст. л. соняшникової олії (для смаження)
дрібка солі
Як приготувати
Висипте у миску 200 г борошна. Вбийте яйце та додайте 1 ст. л. цукру, 10 г ванільного цукру, ½ ч. л. соди та дрібку солі.
Влийте 300 мл кефіру жирністю 2,5%. Очистьте банан та натріть його на тертці з великими отворами. Ретельно перемішайте, щоб вийшло однорідне тісто.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Красивий і корисний сніданок: як приготувати оладки зі шпинату
Розігрійте пательню із соняшниковою олією та столовою ложкою викладайте тісто. Всього для смаження вам знадобиться 3-4 ст. л. олії.
Смажте оладки з бананом по кілька хвилин з кожного боку, до утворення красивої золотавої скоринки.
Подавайте оладки з медом, сметаною, згущеним молоком чи будь-яким варенням до смаку.
Повітряні оладки ідеальні до сніданку або як перекус разом зі сметаною, згущеним молоком або варенням.
Щоб частування справді вийшло смачним, апетитним і не вбирало занадто багато олії при смаженні, треба враховувати прості правила. Для приготування тіста треба заздалегідь підготувати продукти та дістати їх із холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Кефір бажано трохи підігріти, щоб взаємодія з содою була кращою.
Коментарі