Лінцський тарт з чорницею походить з австрійської кухні. Він має пісочну ніжну основу та соковиту начинку. Це дуже зручно в розпал ягідного сезону. Щоразу можна брати іншу начинку. Підійде навіть варення. Рецепт унікальний, адже подобається усім без виключення.
Інгредієнти:
140 г цукру,
140 г борошна,
140 г мигдального борошна (або меленого мигдалю),
140 г вершкового охолодженого масла нарізаного кубиками,
цедра 1 лимона,
3 жовтки,
1\2 ч л кориці,
500 г замороженої або свіжої чорниці,
2 ст л крохмалю,
100-150 г цукру.
Приготування:
У чаші блендера або комбайна змішати цукор, борошно, мигдалеве борошно, сіль, цедру, корицю і шматочки масла.
Пульсуючими рухами порізати все до стану крихти.
Додати жовтки і рубати поки маса не почне збиратися в кулю. Можливо знадобитися 1-2 ст л крижаної води, залежить від розміру жовтків і температури масла.
Зібрати тісто і відразу розділити його на 2/3 і 1/3 частини або навпіл. Загорнути в харчову плівку, покласти в холодильник на 1 годину.
Поки холоне тісто приготувати начинку. Чорницю змішати з цукром і крохмалем.
Довести до кипіння, періодично помішуючи, дати покипіти 1-2 хвилини і охолодити.
Розігріти духовку до 180 г. Форму для тарта помастити маслом, дно вистелити пекарськми папером.
Більшу частину тіста розкачати і за допомогою качалки перенести в форму, так щоб закрити дно і боки. Надлишки зрізати ножем.
Викласти начинку. На дно можна насипати трішки крохмалю, щоб воно не встигло "намокнути".
Обрізки та меншу частину тіста розкачати, нарізати на довгі смужки і у вигляді решітки викласти зверху на начинку. Надлишки теж зрізати.
Якщо після випічки тарт плануєте посипати пудрою, можна ставити в духовку. Якщо ж ні, то верх варто помастити жовтком і посипати цукром.
Читайте також: Кекс з нектаринами виходить дуже пухким та ароматним
Випікати 40 хвилин, поки верх не зарум'яниться. Подавати холодним або злегка теплим з кулькою морозива.
Коментарі