У сезон персиків та нектаринів просто неможливо з ними не спекти якийсь смачний десерт. До персикового смаку у випічці всі вже звикли, а от додавання нектаринів є новинкою. Вони мають яскравий смак і дивовижний аромат. Вони не тільки смачні, але і корисні. Кекс з нектаринами виходить неймовірно пухким та дуже апетитним зовні.
Інгредієнти:
100 гр вершкового масла
100 гр цукру + 3 ст.л. цукру
100 гр борошна
0,5 ч.л. розпушувача
2 яйця
2 нектарина
2 ст.л. води
Приготування:
Духовку розігрівати до 180С.
У сковороду налити воду (2склянки) і цукор (3ст. л.). Поставити на середній вогонь.
Додати нектарини і готувати їх поки не почнуть блищати. Це означатиме, що вона закарамелізувалися. Тоді відставити їх в сторону
Масло кімнатної температури збити з цукром до пишною маси. Додати по одному яйцю, після кожного ретельно збити.
Борошно просіяти і змішати з розпушувачем. Додати частинами в тісто, після кожного додавання акуратно перемішати.
Готове тісто викласти в форму шарами - половина тіста, шар нектаринів, злегка вдавлюючи їх в тісто. Повторити так ще раз
Читайте також: Вишневий штрудель подають під ванільно-сирним кремом
Поставити форму в розігріту до 180 С духовку на 30-35 хвилин.
Готовність перевірити зубочисткою (вона повинна виходити з тіста сухою).
Коментарі