Сирне хачапурі - це страва, яка може бути не лише смачною, а й корисною для тих, хто піклується про свою фігуру.
Секрет у правильному виборі інгредієнтів: нежирний сир та запікання замість смаження. Такий варіант хачапурі стане чудовою ідеєю для легкого пізнього сніданку, перекусу чи навіть вечері.
Рецептом поділилась фудблогерка polli_cooking в Instagram.
Хачапурі з трьома видами сиру
Інгредієнти
150 г. кисломолочного сиру
1 яйце
3 ст.л. борошна
1/3 ч.л. розпушувача
дрібка солі
30-50 г. сулугуні/моцарели.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачний рецепт для пізнього сніданку: як приготувати ароматні сирні коржики із зеленню
Як приготувати
До кисломолочного сиру додаємо білок (жовток лишаємо для подачі ), борошно, розпушувач, сіль та все добре перемішуємо.
Вологими руками формуємо човник на пергаменті ( так як на відео) та відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
Після викладаємо в човник натертий сир та запікаємо ще 10-15 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Подаємо з жовтком, якщо не їсте сирий то можете його запекти.
Переглянути цей допис в Instagram
Якщо зголодніли і немає часу довго стояти на кухні, спробуйте приготувати ситне хачапурі. Для цього рецепту не потрібно замішувати тісто.
Таке хачапурі можна приготувати дуже швидко зі звичайного лаваша.
Коментарі