Правильне заварювання чаю - це справжнє мистецтво, яке допомагає розкрити всі смакові та ароматичні нотки напою. Вибір температури води відіграє ключову роль у цьому процесі.
Gazeta.ua розповість, чому температура води настільки важлива.
Температура води, якою заливають чай, впливає на його смак, аромат і користь для здоров'я. Надто гаряча вода може зіпсувати ніжні листки і зробить чай гірким. А надто холодна вода не зможе повністю розкрити його аромат.
Сорти чаю та їх температура заварювання
Зелений чай
Температура води: 70-80°C
Зелений чай має делікатні листки, які при заварюванні окропом виділяють гіркоту і можуть втратити свої корисні властивості. Правильна температура допомагає зберегти свіжий смак і всі антиоксиданти.
Білий чай
Температура води: 65-75°C
Білий чай є ще ніжнішим за зелений. Окріп може зруйнувати його тонкий аромат і позбавити чай користі. Заливання водою з нижчою температурою дозволяє розкрити легкі, солодкі нотки.
Чорний чай
Температура води: 90-100°C
Чорний чай витримує вищі температури, що допомагає йому розкрити насичений смак та аромат. Окріп не пошкоджує його структуру, а навпаки, сприяє повному розкриттю всіх його компонентів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається з організмом, коли п'єте чай з молоком щодня
Улун
Температура води: 80-90°C
Улун має середню між зеленим і чорним чаєм ступінь ферментації. Тому найкраще використовувати помірно гарячу воду, щоб отримати ідеальний баланс смаку та аромату.
Трав'яні чаї
Температура води: 90-100°C
Трав'яні чаї потребують окропу для того, щоб ефективно виділити всі корисні речовини та аромати з рослин.
Одна чашка чаю ройбуш містить 0 калорій, що робить його гідним доповненням до багатьох добре збалансованих дієт.
Він містить велику кількість поживних речовин і відносно простий у приготуванні, але споживати ройбуш потрібно невеликими кількостями.
Вживання цього напою допомагає захистити організм від окисного стресу, а також контролює рівень глюкози в крові, підтримує здоров'я серця та приносить користь для печінки.
Коментарі