субота, 17 лютого 2024 10:02

Як зробити сніданок за 5 хв: три рецепти омлетів на різний смак

Вранці важко проснутися не те, що стояти довго біля плити. Врятує омлет, який вигадали французи. Він ситний і надзвичайно простий у приготуванні, тому не забере у вас багато часу, але при цьому наситить організм на половину дня і додасть йому достатньо енергії, оскільки яйця є білковим продуктом.

Омлет полюбили готувати і в інших країнах. Італійці роблять свій варіант - фрітатту, іспанці - тортилью, японці - омуретсу, татари - тунтерму, у Стародавньому Римі омлети були десертами, які готувалися з медом. А для українців омлет - це ранкова повітряна страва.

Омлет з овочами

Автор: blog.metro.ua
  Омлет з овочами
Омлет з овочами
Інгредієнти:

6 яєць

банка консервованого горошку

3 огірки

100 г броколі

1 болгарський перець

120 мл молока

1 ч. л. вершкового масла

Приготування:

Огірки натерти на тертці. Змішати з яйцями і молоком. Суміш посолити і поперчити. Порізати броколі і перець.

Розтопити на сковороді вершкове масло, вилити яєчну суміш і запікати в духовці 15 хв. Викласти на середину зелений горошок і загорнути омлет.

Омлет з грибами

Автор: gastronom.ru
  Омлет з грибами
Омлет з грибами
Інгредієнти:

2 яйця

120 г грибів

1/2 ч. л. кмину

1 цибулина

1 зубець часнику

1 ст. л. вершкового масла

Приготування:

Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити в розтопленому вершковому маслі.

Вичавити туди ж часник і всипати чебрець. Додати порізані гриби. Потомити на маленькому вогні.

Налити яйця, збиті з молоком. Посолити, поперчити. Випікати до готовності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екзотика на столі: мексиканські сніданки зроблять навіть ліниві

Омлет з коньяком

Автор: Pinterest.com
  Омлет з коньяком
Омлет з коньяком

Інгредієнти:

6 яєць

30 г вершкового масла

1 чарка коньяку

1 ссклянка ягідного фруктового джему

1 ч. л. цукру

Приготування:

Яйця збити, посолити і перемішати з розтопленим маслом.

Випікати омлет до напівготовності: краї повинні підсмажитися, а серединка залишитися м'якою.

Викласти в серединку ягоди або джем, згорнути омлет в рулет.

Посипати рулет цукром. Коньяк трохи підігріти і сміливо вилити на омлет. Подавати, нарізавши шматочками.

Протягом тривалого часу вважалось, що омлет винайшли австрійські бідняки, оскільки в класичний варіант омлету додавалось багато черствого хліба. Але виявилось, що рецепт омлету придумав віденський кухар XIX століття - спеціально до столу австрійського імператора Франца Йосифа І.

Зараз ви читаєте новину «Як зробити сніданок за 5 хв: три рецепти омлетів на різний смак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути